Novemberben kezdődött a Vas Megyei Kosárlabda Szövetség égisze alatt megrendezett kosárlabda-bajnokság, amely nagy múltra tekint vissza. Hosszú évek óta meghatározó szerepet tölt be az egykor aktív játékosok bevonásával megálmodott, majd életre hívott város-városkörnyéki liga. Több együttes visszatérő indulóként vesz részt a bajnokságban, ahogy a legutóbbi idény során is.

Az alapszakaszt, majd a rájátszást követően kirajzolódott, hogy mely gárdáknak van leginkább esélye odaérni a dobogóra. Nem véletlen, hogy egykori igazolt kosaras múlttal rendelkező játékosok is pályára lépnek hétről-hétre. Egyrészt a színvonal emelkedése mellett a sport szeretete motiválja leginkább a résztvevőket. A legutóbbi hétvégén már a helyosztókra került sor.

Az Aréna Savaria Munkacsarnoka zsúfolásig megtelt, elvégre egy pikáns rendezvényről van szó, ahol olyan nevek bizonyítottak, mint Szanati Mátyás, Henrik István, Gábor Máté, Svajda Gábor vagy épp Tömböly Dávid. Szombaton először a bronzmérkőzésen csapott össze a CVSE Vulkán Fürdő, valamint a Cosmos Home gárdája. Úgy tűnt a celli alakulat gyorsan döntésre viszi a meccset.

A második félidőben aztán nagy hajrázásba kezdett a Cosmos, de hiába kapaszkodtak fel lőtávolon belülre, végül 63-47-re a CVSE diadalmaskodott. Következett a döntő, amelyre alaposan befűtöttek a nézők, a hangulatra nem lehetett panasza a játékosoknak. A SzoESE remekül kapta el a derbi elején a fonalat, már 0-5-ás rohammal jelezte győzelmi szándékát.

Ezután viszont rendezte sorait a 9700.hu és Henrik triplájával, valamint Mitterstiller dupláival fordult a kocka. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a nagyszünetig, de lényegesen egyik oldal sem tudott meglépni ellenfelétől. A szünet megtörte a SzoESE lendületét, míg a 9700.hu védekezése kiválóan működött, ez pedig pontokban is megmutatkozott.

A harmadik negyed végén 19 egységgel állt jobban a Szanati-legénység. Az utolsó felvonásnál már mindent egy lapra feltéve rohamozott a SzoESE, de ez csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő. A bajnok így a 9700.hu Ingatlaniroda együttese lett, amely a tervek szerint szeretné megőrizni bajnoki elsőségét. Ősszel kezdődő új évad során erre lehetősége is lesz…

A 3. helyért:
CVSE-Vulkán Fürdő – COSMOS HOME 63-47 (23-13, 13-14, 10-17, 17-3)

Döntő:
9700.HU Ingatlaniroda – SZOESE 59-45 (13-8,15-17,24-8,7-12)

9700.HU: Szanati M. 6, Csiszár D. 12/9, Lukács T. 9, Mitterstiller A. 14, Jarosevits R. 7.
Csere: Henrik I. 8/6, Janzsó Z. 3/3, Bodorkós M. -, Mondl Sz. -, Weszelovits A. -, Hende L. -.

Cosmos: Horváth B. 4, Simon B. 18/12, Kozma M. 5/3, Balogh Z. -, Gábor M. 5/3.
Csere: Galambos M. 6/6, Svajda G. 5, Harsányi Á. 2, Dr. Nagy N. -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!