Szerda este megkezdődtek a férfi NB I-es kosárlabda bajnokság elődöntői. A címvédő Falco az Alba Fehérvárral mérte össze tudását, míg a másik ágon az Egis Körmend a Kecskemét gárdáját fogadta. A Rába-parti településen megrendezett első felvonás kiváló propagandája volt a sportágnak, hiszen kemény védekezés mellett látványos dobások, cselek színesítették a derbit.

Bár a találkozót a hazaiak kezdték jobban a KTE felvette a ritmust és a nagyszünetig komolyan megszorongatták a vasi együttest. Ferencz Csaba és Gordon vezérletével aztán a térfélcserét követően már jobban koncentrált a Körmend, így megérdemelten húzták be az első győzelmet, megőrizve ezzel a pályaelőnyt. Szombaton viszont minden szempontból teljesen új mérkőzés kezdődik.

Egyrészt Kecskeméten elveszítette alapszakaszbeli találkozóját a Rába-parti alakulat, másrészt az alföldi csapatot hazai környezetben legyőzni rendkívül nehéz feladat lesz. A vasi kapitány szerint, amennyiben a második félidei játékát átmenti csapata, abban az esetben kettőre növelheti előnyét a három nyert találkozóig zajli párharc során az Egis Körmend.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend
2022. június 4. (szombat) – 15:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!