A zöld-fehér körzetközpont is partnerünk lett – írja az illesakademia.hu. A klub hivatalos honlapja aztán részletesen is kitért a Sárvár FC-vel kötött megállapodásra. 

Az alábbiakban változatlanul olvasható az akadémia közleménye.

Strukturális átalakításon esett át a magyar labdarúgás utánpótlás-nevelése. Immáron két és fél éve tíz akadémia – köztük Szombathelyen az Illés Akadémia – kiemelt státuszúként folytatja a munkáját, mindezt pedig a sportért felelős államtitkárság felügyelete alatt. Emellett a Magyar Labdarúgó-szövetség pedig ún. tehetségközpontok, illetve körzetközpontok felállításáról határozott. Vas megyében az Illés Akadémia a 2007-es megalakulása óta szorosan együttműködik a körzetközponttá nyilvánított Lurkó UFC-vel. Szerződést írtunk alá a Zala megyei Andráshidával, míg Veszprém megyében az FC Ajkával. Negyedik körzetközpontként a Sárvár FC is komoly partnerünkké vált. A zöld-fehér klub képviseletében Tar Ferenc elnök és Németh József technikai vezető járt Szombathelyen.

Ünnepélyes körülmények között írtuk alá a közöttünk megszületett együttműködési megállapodást – ez igazából csak formaság volt, hiszen évekre visszamenőleg elmondhatom, hogy nagyon jó a kapcsolat a két zöld-fehér Vas megyei klub között. A szakmai kooperáció célja, hogy mi megmutassuk, milyen munka is folyik az Illés Akadémián, így akár az SFC edzőinek a továbbképzéséhez is hozzá tudunk járulni. Másrészt pedig a legtehetségesebb sárvári gyerekek számára olyan alternatívát nyújthatunk – ne feledjük: Illés Béla is Sárvárról indult, de a közelmúltból Stieber Zoltán nevét is említhetem – ami alapján a leginkább rátermettek eljuthatnak az akadémiai képzésig – nyilatkozta Bakos Roland, az Illés Akadémia szakmai igazgatója.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!