Történelmi sikert aratott a magyar labdarúgó válogatott, hisz 60 év után sikerült ismét legyőznünk Anglia válogatottját, ráadásul úgy, hogy a lelátókon szép számmal helyet foglaltak vasi gyerekek is. 

Az UEFA szankciója miatt eredetileg zárt kapusnak ígérkező mérkőzés koránt sem volt szurkolómentes, hisz az MLSZ okosan kihasználta a jogszabály egy záradékát, mely szerint 14 alatti gyerekek és kísérőik ingyenesen megtekinthetik a helyszínen az összecsapást.

Több, mint 35 ezer fiatal lepte el a Puskás Stadion két karéját is, akik torkuk szakadtából szurkolták végig a 90 percet. Különösen érdekes volt, hogy bár ezek a fiatalok a különféle videókból, játékokból, vagy a TV-ből nagyon jól ismerik az angol világsztárokat, ám a bemutatások alkalmával egyáltalán nem érződött, hogy sokan csak miattuk érkeztek volna a stadionba, többnyire csend, vagy szórványos morajlás fogadta őket.

Nem úgy a magyar játékosokat, akik hatalmas ováció közepette futottak ki a pályára. A gyerekek a meccs teljes időtartama alatt nagyon hálásak voltak, hogy a helyszínen szurkolhatnak a válogatottnak, ezt úgy fejezték ki, hogy minden labdaszerzést, cselt vagy sikeres előre passzt is hatalmas tapssal jutalmaztak.

Szombathelyről is érkeztek lurkók, az ő fotóik ide kattintva elérhetőek! 

A találkozót követően a közös ünneplésre is sor került.

A külföldi lapok is elismerően számoltak be a magyarok teljesítményéről, persze az angolok azért igyekeztek a korábbi incidens ürügyén ismét kifogásokat keresni, de ezúttal ők is érezték, hogy ezek elég gyengécske próbálkozások.

A Nemzeti Sport összeállítása:

NAGY-BRITANNIA

BBC
A tekintélyes lap szerint az angolokból ezúttal hiányzott a tűz, de ez nem meglepő annak tükrében, hogy például Trent Alexander-Arnold egy héttel korábban a Liverpoollal még Bajnokok Ligája-döntőt játszott a Real Madrid ellen. „A magyarok sokkal frissebbnek és kreatívabbnak tűntek, különösen Nagy Zsolt, a győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik és Loic Nego.”

Sky Sports
„A háromoroszlánosok kissé kényelmetlenül érezték magukat a 3–4–3-as rendszerben, melyben James Justin és Jarrod Bowen debütált, és végül Szoboszlai pontrúgásával 2020 novembere óta Anglia először szenvedett vereséget a rendes játékidőben.”

The Daily Mail
„Anglia 1962 óta először kapott ki Magyarországtól. Az angoloknak ezzel megtört kilencmeccses győzelmi sorozatuk, és ha így játszanak a katari világbajnokságon is, akkor már korai géppel jöhetnek haza.”

The Guardian
„Ennél kisebb szabálytalanságért nem sokszor adnak büntetőt, de a döntés helyes volt, és Szoboszlai Dominik hidegvérrel lőtt a kapuba. Összességében Magyarország volt a jobb csapat, fölényesebben is nyerhetett volna, ha Schäfer András nem hibázza el a mérkőzés ziccerét.”

The Sun
Lions Tamed, azaz megszelídített oroszlánok – ezzel a címmel jelent meg a The Sun anyaga, amely nem finomkodott, s azt írta, „Anglia egy tizenegyessel fizetett azért, mert a játékosok úgy játszottak, mint a gyerekek”.

NÉMETORSZÁG

Kicker
„A legutóbbi Európa-bajnokság döntőse vereséget szenvedett Magyarországon, és a vitatható büntető ellenére még csak azt sem lehet mondani, hogy nem megérdemelten. Az angolok lassan és veszélytelenül futballoztak, de ez semmit sem von le a magyarok érdemeiből, akik Szoboszlai Dominik góljával megérdemelten nyertek.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport
„Magyarország újból ámulatba ejtett: legyőzte Angliát! Marco Rossi együttese az Európa-bajnokságon már Franciaország és Németország ellen is remekül helytállt, ezúttal pedig Anglia huszonkét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát (az Eb-döntőt tizenegyesekkel bukta el) törte meg” – hangsúlyozza a tekintélyes olasz sportlap.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!