Egálról folytatódott a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság elődöntője. Az első mérkőzést az Egis Körmend, míg a másodikat a Kecskemét húzta be magabiztosan. A harmadik felvonás tétje az volt, hogy amelyik csapat megnyeri ezt az összecsapást, karnyújtásnyi távolságra kerül a finálétól. Ezzel tisztában voltak a főszereplők is.

A lélektani és a pályaelőny a vasi gárda mellett szólt, a szurkolóknak pedig nem is kellett csalatkozniuk. Már a feldobás után érződött, hogy a hazai játékosok mindenképpen nyerni akarnak. A kiváló védekezés mellé remek tűzerő is párosult, így hamar lemaradt a Kecskemét. Bár a vendégek mestere időkéréssel próbálta megakasztani a Körmend játékát, de ez hiábavaló volt.

Hiába a húsz pontos megnyugtató vezetés, mert a második negyedre rendezte sorait a KTE és az alföldi alakulat szép lassan elkezdte ledolgozni hátrányát, a hazai szurkolók legnagyobb bánatára. A kritikus pillanatokban azonban hazai oldalon mindig akadt valaki, aki betalált, így a félidőben 45-39 et mutatott az eredményjelzőn. A találkozó továbbra is nyílt volt.

A második félidő elején ismét szebbik arcát mutatta az Egis Körmend és Ferencz valamint Gordon pontjaival növelte a csapatok közti különbséget. Úgy tűnt, hogy sikerül idő előtt pontot tenni a találkozó végére. Korainak bizonyult a reménykedés, mert az utolsó felvonás elején ismét inkább a vendégek elképzelései valósultak meg.

Pollard vezérletével hatalmas rohamozásba kezdett a Kecskemét. Kapkodóvá vált a játék, valamennyi labdáért nagyot csatáztak a játékosok. A vasi játékosok azonban jól kontrollállták a hajrát, így megérdemelten nyerték meg a Rába-parti összecsapást. Ezzel a sikerrel pedig karnyújtásnyire került az Egis Körmend a döntőtől, amelynek részvételi jogát már Kecskeméten meg is szerezheti.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 86-80 (36-16, 9-23, 23-14, 18-27)

Körmend: White 9, Stokes 11/3, Martinez 3/3, Savic 7/3, Gordon 15.
Csere: Ferencz Cs. 12/6, Henry, 12/3, Takács K. 8, Durázi K. 5/3, Krivacsevics 4, Doktor P. -, Kiss M. -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!