Egy rendkívül izgalmas negyedik mérkőzésre volt kilátás Kecskeméten, ahol az Egis Körmend vendégeskedett a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntő párharcában. A vasi alakulat mellett szólt a lélektani előny is, hiszen összesítésben 2-1-re vezettek és így egyetlen sikerre voltak a továbbjutástól Ferenczék.

A hazai pályából viszont a Kecskemét profitálhatott, hiszen az egész bajnokság alatt a két együttes párharcában mindig az otthon játszó csapat örülhetett. Pollard triplája adta meg a mérkőzés alaphangját, amire Gordon válaszolt egy duplával. Ezt követően a hazaiak akarata érvényesült és gyorsan magabiztos előnyre tettek szert.

Hiába kért időt a vendégek mestere csak faragni sikerült a különbségen az első negyed végéig. Ebben a periódusban Takács Kristóf volt Körmend pontfelelőse. A folytatásban sikerült rendeznie a védekezését a vendégeknek és támadásban is kiegyenlített teljesítményt nyújtottak, így lőtávolon belülre kerültek 20 percnyi játékot követően.

Wittmann vette kezébe a karmesteri pálcát és a Kecskemét újult erővel rohamozott. Ennek köszönhetően tíz pontra hízott a hazaiak vezetése. Antonis Constantinides cserékkel és időkéréssel próbált ismét lökést adni csapatának. Hiába, mert Karahodzic és Militinovic is betalált a kritikus pillanatokban. Az utolsó negyednek 66-53-ról futottak neki a csapatok.

Gordon és White vezérletével nagy hajrába kezdett az Egis Körmend. Úgy tűnt, hogy sikerülhet ledolgozni az összeszedett hátrányt. Pollard azonban pontosan célzott a fontos pillanatokban, így ismét egyenlő az állás az elődöntő párharc negyedik felvonását követően. Folytatása következik, amikor is Körmenden döntenek a csapatok a továbbjutásról.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 81-76 (28-22, 12-14, 26-17, 15-23)

Körmend: White 20/9, Stokes 8/3, Martinez 2, Savic 3/3, Gordon 20.

Csere: Ferencz Cs. 8/3, Durázi K. 8/6, Takács K. 6, Henry 1, Doktor P. -.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!