A Hungarysport olvasói nem először találkozhatnak Lelkes András nevével oldalunkon. Az erős emberek versenyére már korán felfigyelt a tehetséges sportoló, majd az országos bajnoki cím mellett az oroszországi világbajnokságon is maradandót alkotott 2019-ben. Ekkor ugyanis a Power and Strength 2019. elnevezésű erőpróbán akasztották a nyakába az ezüstérmet. Azóta viszont csend honolt körülötte.

No, de nem önszántából, hanem a sportágakat is érintő koronavírus-járvány miatt, amely megbénította a versenyzési lehetőségeket. A naptárat többször átírta, először halasztásra kerültek az erőpróbák, majd a totális törlés miatt maradtak az edzőtermekben az erős emberek. Hamarosan véget ér a két éve tartó kényszerszünet és újra bizonyíthatnak a sportolók.

– A felkészülés mondhatni már 2019 ben kezdetét vette, de sajnos a pandémia időszaka miatt volt, hogy eltörölték az eseményt, a rá következő évben pedig nagyon hirtelen hirdették meg a rendezvényt és persze az utolsó pillanatokban már sok mindent nem lehet tenni, ha az ember ki szeretne utazni és versenyezni. A formaidőzítés, a vízum, a repülőjegy, a szállás intézése árnyalta a lehetőséget – árulta el Lelkes András.

2022. augusztus 20-21-én viszont ismét számot adhat a tudásáról, hiszen Lettországban gyűlik össze egy népes mezőny, ahol a World Street Workout & World Calisthenics Federation (WSWCF) – Power and Strength világbajnokságot bonyolítják le. A vasi sportember felkészülése jó ütemben halad és Rigában is szeretné megörvendeztetni a magyar szurkolókat egy kiváló eredménnyel.

– Ezúttal jobb eredményt szeretnék eléri, mint legutóbb. Jelenleg a felkészülés körül forog az életemben. Edzőmmel, Nagy János Rajmunddal gőzerővel dolgozunk és azt megígérhetem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy enyém lehessen ebben a kategóriában a legrangosabb cím. Az adott súlyokban kell maximális ismétlést produkálni, egy sorozat keretében. Nagy sajnálatomra a guggolást most kivették a versenyszámok közül, de ez sem tart vissza attól hogy megméretessem magam – árulta el a vasi sportember.

Verseny számok: Muscle up sajáttestsúllyal
Húzódzkodás (Pull up) 32kg
Tolódzkodás (Dip) 48kg

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!