A döntő volt a tét a Kecskemét és az Egis Körmend számára a vasárnap esti, ötödik felvonáson. A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság elődöntője 2-2-es állásról folytatódott és a tét a szerdán kezdődő finálé részvételi joga volt. A vártnak megfelelően nagy csatát hozott a derbi, nem unatkoztak a szurkolók, akik végig buzdították kedvenceiket.

Hogy mennyire fontos volt a lélektani előny, azt Savic triplája mutatta meg, akinek kosarával indult az összecsapás és a pontos kísérlet után szinte felrobbant a csarnok. Ezt követően viszont kiegyenlítetté vált a játék, hol a hazaiak, hol a vendégek álltak jobban. Leginkább a palánkok alatt zajlott nagy csata, meg kellett szenvednie a játékosoknak a tiszta dobóhelyzetekért, de még ez sem volt garancia a pontszerzésre.

Rendkívül kevés kosár született, ráadásul sok pontatlan átadás is borzolta a kedélyeket. Vérbeli ötödik mérkőzés volt a javából. A KTE a kritikus pillanatokban maradt higgadt, ennek köszönhetően 2 pontos előnnyel vághattak neki a második félidőnek. Itt viszont már a vasi piros-feketék akarata érvényesült. Gordon ponterős játékával és White szervezésével fordított a Körmend.

A Kecskemét kapkodva támadott, kósza dobásokkal próbálta tartani a lépést. Ekkor már a Rába-parti gárda akarata érvényesült, állandósult a hazaiak vezetése. Forray Gábor vezetőedző Kucserát vetette be, aki játékban tartotta a vendégeket. Az utolsó felvonást Pollard kettese nyitotta, ezzel egyetlen kosárra zárkózott fel a Kecskemét. Ismét akadt vezér viszont a másik oldalon.

Gordon ellenállhatatlan volt a palánk alatt: támadólepattanókat és fontos duplákat szerezve növelte csapata előnyét. Pollard viszont megrázta magát és ismét lőtávolon belülre került a KTE. Végletekig kiélezett hajrát követően az utolsó pillanatokig nyílt volt a kérdés, mely csapat lesz a Falco ellenfele a döntőben?! Négy negyedet követően született meg erre a válasz: az Egis Körmend jutott a fináléba.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83-80 (19-18, 14-17, 22-16, 28-28)

Körmend: White 22/6, Stokes 13/6, Takács K. 7/3, Savic 13/9, Gordon 20.
Csere: Ferencz Cs. 4, Henry 2, Durázi K. 2, Martinez.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!