Győrött rendezték meg az általános iskolások többpróba versenyét, amely az országos diákolimpiai döntők egyik főbb állomása volt. Az utolsó napon léptek pályára a III. korcsoport képviselői, akik 60 méteres síkfutásban, majd távolugrásban kellett bizonyítaniuk. A mezőny tagjaként ott volt a Zrínyi Ilona Általános Iskola fiú és lánycsapata is.

Az első két számban átlagos teljesítményt nyújtott a szombathelyi együttes. A kislabdahíjtásban viszont a fiúk remekeltek, a lányok teljesítményét pedig beárnyékolta az időjárás. Nekik esőben kellett a lehetőség szerinti legjobb eredménnyel kirukkolni. Az erőpróba a nap végén egy 600 méteres síkfutással zárult, amely a dobogós helyekről döntöttek.

A lánycsapat végül az előkelő negyedik helyet szerezte meg, ami azért is kiemelkedő eredmény, mert zömmel fiatalok alkották a keretet. A fiúk egyenletes teljesítményt nyújtva állhattak fel a nap végén a dobogó alsó fokára. A diákolimpiai döntőt ezzel egy arannyal, két ezüsttel és egy bronzéremmel zárta a Zrínyi, amely az egyik legeredményesebb fináléja volt az iskolának atlétika szakágban.

A 4.helyezett lány csapat tagjai: Pilling Alexandra, Flasch Viola, Szabó Dóra, Havasi Dorina, Unger Viktória, Krajczár Emília

A 3.helyezett fiú csapat tagjai: Sziffer Zsombor, Mészáros Barnabás, Szemes Márton, Balogh Barnabás, Magadics Milán, Porpáczy Árpád

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!