A Falco 3-1 arányban az Alba Fehérvár, míg a Körmend 3-2-es, Kecskemét felett aratott sikerrel jutott a bajnoki döntőbe. A ma este startoló párharc esélyeiről árulkodó, hogy az idei szezonban csak az Alba Fehérvár tudott győzni az Arena Savariában, igaz, ők kétszer is.

Az Egis Körmend vendégként 8 alkalommal diadalmaskodott, 14-szer vesztesen térhetett haza. A piros-feketék egyik legjobbja az amerikai center, Wesley Gordon, aki meccsenként 13,2 pontot és 8,4 lepattanót átlagol.

A Falco mestere, Milos Konakov a sárga-feketék közösségi oldalán mondta el várakozásait.

Az idény kezdetén, 10 hónappal ezelőtt azzal a céllal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a végén újra a döntőbe jussunk, ezt a célt teljesítettük. Ezzel azonban még nem lehetünk elégedettek. Tudom, mit jelent ez a szurkolóinknak, akik minden meccsen itt lesznek velünk és buzdítanak bennünket. A bajnokság döntőjében két, egymást nagyon jól ismerő csapat mérkőzik meg egymással. Most is meccsről-meccsre készülünk és haladunk hőn áhított célunk felé – fogalmazott a Falco vezetőedzője.

A piros-feketék csapatkapitánya, Ferencz Csaba szerint a Falco az esélyes, de, ha már idáig eljutottak, akkor nem fogják ,,simán adni a bőrüket”!

A döntő első meccsén 19 órakor az Arena Savariában dobják fel a labdát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!