A Diósgyőri VTK női kosárlabdacsapata szerződtette Arella Guirantest, a Puerto Ricó-i válogatott irányítóját. A magyar klub honlapjának pénteki híre szerint a 24 éves játékos New Yorkban született, amerikai-Puerto Ricó-i kettős állampolgár. A Rutgers Egyetemen utolsó évében meccsenként átlagban 21,3 pontot, 6 lepattanót és 5,3 gólpasszt ért el, majd a profiliga, a WNBA 2021-es játékosbörzéjén a 22. helyen választotta ki a Los Angeles Sparks.
Guirantes az előző szezonban a háború kirobbanásáig az ukrán bajnokságban is szerepelt és 21,4 pontot, 8,1 lepattanót és 5,6 gólpasszt szerzett mérkőzésenként, míg februárban az idei világbajnokság selejtezőtornáján is remekelt. Puerto Rico az amerikai, az orosz és a belga csapattal mérkőzött és a találkozókon a kiváló irányító 14,7 pontot, 5,3 lepattanót és 4 gólpasszt produkált, teljesítményével pedig bekerült a torna All Star-ötösébe.
“Arella Guirantes érkezésével teljessé vált a 2022/23-as szezonra készülő csapatunk kerete a légiós posztokon” – idézte a honlap Völgyi Péter sportszakmai igazgatót, aki hozzátette: “Irányítóként és hátvédként is bevethető, a sokoldalú támadójátéka mellett 180 centiméteres magasságának köszönhetően jól illeszkedik csapatunk védekezési szisztémájába. Agresszív betöréseivel, látványos gólpasszaival remélem sokoldalúbbá, hatékonyabbá és kiismerhetetlenebbé válik a támadójátékunk”.
A DVTK a legutóbbi szezonban a harmadik helyen zárt az NB I-ben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!