Őrületes csata végén mentett győzelemre az Egis Körmend a címvédő ellen a kosárlabda döntő második mérkőzésén. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely a kezdeti megilletődést követően magához ragadta a kezdeményezést és többször a talákozó során 8-10 pontos előnyre tett szert. A végén azonban mégis a piros-feketék örülhettek, ezzel egalizálva a három győztes mérkőzésig tartó párharcot.

Milos Konakov vezetőedző elégedett volt az összecsapás színvonalával és tanítványai játékával is, ugyanakkor kiemelte, hogy többször rövidre zárhatták volna a szombati felvonást. A tréner kiemelte, hogy a távoli dobások terén mindenképpen javulnia kell csapatának és a ziccerek befejezésén is javulnia kell tanítványainak. Hazai környezetben pedig csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Ezúttal ismét az Aréna Savariában csapnak össze a főszereplők, a mérkőzést telt ház előtt rendezik meg. Már hétfőn az online jegyértékesítések alatt is lefagyott a rendszer a nagy rohamnak köszönhetően. Nem lesz tehát panasz a hangulatra sem, a szurkolók mindent meg fognak tenni azért, hogy rajtuk ne múljon semmi.

Ferencz Csaba legendához méltó módon vette hátára csapatát szombaton, a döntő párharc második mérkőzésének hajrájában. A körmendi csapatkapitány négy triplát süllyesztett el a címvédő kosarában, ebből az utolsó a győzelmet jelentette. Nem véletlen, hogy a Somogyi Béla utcában található sportcsarnokban fantasztikus hangrobbanás jelezte az összecsapás végét.

Persze a mutatott játékban mindenképpen javulnia kell a piros-feketéknek, hiszen védekezésben és támadásban is akadozott az a bizonyos gépezet. Főleg az első félidő derekán és a harmadik negyedben volt meglehetősen ingatag az Egis Körmend. Ugyanakkor hihetetlen tartásról tett tanubizonyságot Antonis Constantinides együttese, amely méltatta tanítványait a lefújást követően.

A körmendiek vezetőedzője elmondta, hogy a szív diadala volt a szombati siker, amelyet Csák Tamás egykori technikai vezető emlékének ajánlottak. Keddre viszont rendezni kell a sorokat és csak maximális koncentrálcióval lehet esélye a piros-feketéknek, hogy a szombathelyi katlanban győztesen hagyják el a pályát. Ehhez viszont Perl Zoltánéknak is lesz egy-két szava…

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Egis Körmend
2022. június 21. – 18:30
Szombathely, Aréna Savaria

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!