Szombaton ismét minden a labdarúgásról szólt Söptén. Hiába ért véget az amatőr bajnokság, a futballpálya és környéke megtelt élettel. A Sümeghy Mihály Emléktornát harmadszor rendezték meg, amely ezúttal a söptei önkormányzat és a település csapatának támogatásával valósult meg. A résztvevők tekintetében igazi nagyágyúk tisztelték meg jelenlétükkel a sportrendezvényt.

Az ismert üzletember és sportbarát emléke előtt tiszteletüket tették a Ferencváros, a Söpte Baráti Kör, a címvédő ZTE öregfiúk valamint a rendező Vasiagrobarát együttese. Új csatlakozó is akadt, hiszen a Haladás öregfiúk csapata is pályára lépett a körmérkőzéses alapon lebonyolított tornához, ahol több ismerős arcot vélhettek felfedezni a szurkolók.

A Fradi kapuját a celli kötődéssel rendelkező, de élvonalbeli múlttal is felvértezett Tarczi Pál védte. Ha pedig kapussors, akkor érdemes kiemelni a ZTE együttesének hálóőrét, Molnár Balázst, aki a Haladás korábbi középpályásaként szép sikereket ért meg a vasi megyeszékhelyen. A szurkolók között Keringer Zsolt a Haladás és a Söpte csapatában is bizonyított pár perc erejéig.

Előbbiben épp az egykori csapatkapitányt, Tóth Pétert váltotta. A Haladás csapatában ott volt Seper Ákos, Balassa Péter, de tiszteletét tette Hegedüs Péter is a rendezvényen. A rendező csapatban a Hali staábja húzott szerelést. Üdítő volt a Németh Szabolcs-Sipos Norbert kettőst a középpályán látni, ahogy megvalósítja mindazt, amit szezon közben a tanítványoktól vártak.

Kísérőprogramokból sem volt hiány. A Skorpió Box Clubnak köszönhetően bárki kesztyűt húzhatott és megismerkedhetett az ökölvívás szépségével. Varga Roland irányításával rögtönzött bemutatót is tartottak a gyerekek. Az önfeledt kikapcsolódást a legkisebbek számára egy hatalmas ugrálóvár, arcfestés valamint lufihajtogató bohócok tették teljessé.

A nagypályán zajló találkozók 20-20 percig tartottak, így valamennyi csapat igyekezett a lehető leggyorsabban a rivális kapujába találni. A címvédő Zalaegerszeg ezúttal nem volt jó formában és csak egyszer tudtak gólt szerezni, így nyitott kérdés volt, hogy ki nyeri a tornát. Végül az újonc Haladás öregfiúk örülhettek, akik Tóth Péterre alapozták sikerüket.

A szombathelyiek mögött másodikként a Ferencáros öregfiúk végeztek, őket harmadik helyen befutó Vasi Agrobarát követte. Negyeddik helyet a házigazda Söpte szerezte meg, míg egyetlen ponttal sereghajtóként fejezte be a játéknapot a ZTE. A találkozókat követően, a rendezvény végén az érmeket Halmosi Zoltán 11-szeres magyar válogatott labdarúgó, a 2021-es év magyar labdarúgójának – Schäfer Andrásnak- édesapja Schäfer Péter valamint Nagy Róbert polgármester adták át.

Ugyancsak jutalmazták a legjobb játékosokat is. A gólkirály a Haladás színeiben 4 találatig jutó egykori csapatkapitány, Tóth Péter lett. A legjobb kapus a Fradi hálóőre, Tarczi Pál lett. Legjobb mezőnyjátékosnak Steiner Zsoltot választották, míg a legjobb hazai labdarúgó elismerést Kovács Erik érdemelte ki.

EREDMÉNYEK:
Söpte – Vasi Agrobarát 0-3
Haladás – ZTE 2-0
Ferencváros – Vasi Agrobarát 1-0
Haladás – Söpte 4-0
ZTE – Vasi Agrobarát 0-1
Ferencváros – Söpte 0-1
Haladás – Vasi Agrobarát 3-1
Ferencváros – ZTE 1-0
ZTE – Söpte 1-1
Ferencváros – Haladás 0-0

VÉGEREDMÉNY:
1. Haladás öregfiúk – 10 pont (9-1)
2. Ferencváros öregfiúk – 7 pont (2-1)
3. Vasi Agrobarát – 6 pont (5-4)
4. Söpte Baráti Kör – 4 pont (2-8)
5. ZTE öregfiúk – 1 pont (1-5)

Legjobb kapus: Tarczi Pál
Legjobb mezőnyjátékos: Steiner Zsolt
Legjobb hazai játékos: Kovács Erik
Gólkirály: Tóth Péter – 4 gól

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!