Hétfő délelőtt a Haladás Sportkomplexum VIP-termében került sor a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó csapat első sajtótájékoztatójára, amely az új szezonra való hangolódás jegyében telt. Séllei Árpád köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit, majd az elmúlt időszakot értékelte a klub ügyvezetője. Kiemelte, hogy idén szeretne a csapat szintet lépni.

Ez azonban nemcsak a játékban, hanem az eredményesség terén is meg fog mutatkozni reményei szerint. Mészöly Géza szakmai vezető vette át a szót, aki a vasi alakulatot övező tiszteletet emelte ki és szeretné, ha vezetőedzőként megtapasztalt katlan várja majd a riválisokat az új szezon során. A sajtótájékoztatón ezután Németh Szabolcsra irányult a figyelem.

A tréner ugyanis nemcsak a felkészülési programot, hanem a keretet érintő változásokat is megosztotta a jelenlévőkkel. Holdampf Gergő, Tóth-Gábor Kristóf, Stieber András, Szekér Ádám, Monori Norbert, Kállai Kevin, Guzmics Richárd, Rózsa Dániel, Pataki Márk és Délczeg Gergő személyében tíz labdarúgó távozik a Rohonci úti zöld-fehér együttestől, de érkezők is akadtak szép számmal.

Nyolc labdarúgót jelentett be a hétfői programon a klub vezetősége. Ősztől a Haladás mezét viseli majd Borvető Áron, Sipos Zoltán, Csernik Kornél, Vanja Zvekanov, Mursits Roland, Nyíri Vince és Bolla Gergő is. Utóbbi három játékos neve ismerősen csenghet a szurkolók számára, hiszen valamennyiben Szombathelyen kezdték labdarúgó pályafutásukat és tértek haza.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a keret még nem tekinthető véglegesnek, akárcsak a felkészülés menetrendje. Szombaton már edzőmérkőzést játszik a vasi alakulat, majd napi két tréninggel hangolnak a hat hetes felkészülés során. A tervek szerint edzőtáborozásra is sor kerül, amelyre négy hét múlva kerül sor. Ráadásul nemzetközileg jegyzett ellenfelek ellen bizonyíthat majd a Hali.

ÉRKEZŐK – (a Haladás honlapján megjelent információk alapján)

  • A szombathelyi születésű Mursits Roland 2015-ben távozott Szombathelyről, védett Békéscsabán, Cegléden, az utóbbi három évben pedig Dorogon – a Komárom-Esztergom megyei gárda csapatkapitány is volt a 31 éves hálóőr.
  • Az Illés Akadémián nevelkedett Nyíri Vince is zöld-fehérbe öltözik, a 20 esztendős jobb oldali védő 2019-ben szerződött Dorogra – most ő is hazatért.
  • Csakúgy mint a szintén hátvéd Bolla Gergő, a 22 éves futballista az Illés Akadémián nevelkedett, majd a Haladástól 2019 nyarán szerződött a szlovén másodosztályú NK Nafta 1903 Lendva csapatához. Alapember volt, a 2021/22-es bajnokságban 22 meccsen játszott és egy gólt szerzett.
  • A Békéscsabán, Felcsúton, majd a német 1860 Münchenben is szereplő Hursán György miután hazatért, ismét Békéscsabán játszott, tavaly nyáron szerződött Pécsre – 19 bajnokin futballozott – most Szombathelyen folytatja pályafutását.
  • A középpályára a szerb-magyar, korábbi U21-es válogatott Vanja Zvekanov érkezett. A 22 esztendős védekező futballista megfordult az olasz Genoa U19-es gárdájában, itt a Primavera csapatban 36 mérkőzésen szerepelt. Legutóbb pedig a szerb másodosztályú FK Javor-Matis Ivanjica csapatában futballozott, amellyel feljutott az első osztályba. Zvekanov korábban már 39 bajnokit játszott a szerb első ligában és 21-gyet a másodosztályban.
  • A 23 éves támadó középpályás Csernik Kornél Soroksárról érkezett, 29 meccsen hat gólt szerzett a magunk mögött hagyott bajnokságban. A játékos korábban az FTC-ben is szerepelt, így 22 NB I-es mérkőzése is van.
  • A középpályás Sipos Zoltánt Szolnokról igazolta a Haladás, 24 meccsen lőtt 7 találatával csapata legeredményesebb futballistája volt.
  • Csakúgy mint a III. kerület korábbi támadója, Borvető Áron. A 23 éves futballista 37 meccsen 9 gólt vágott, ezzel az óbudai gárda házi gólkirály lett.
  • Bosnjak Predrag és Németh Milán pedig meghosszabbìtotta lejàró szerződését.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!