Már negyedik alkalommal rendezték meg a Szombathelyi Tófürdőn telepített pályán a TEQBALL Városi egyéni bajnokságot, amely a HB Inter Trans kupáért zajlott. A nyári rendezvénysorozat egyik kiemelt állomásának számító rendezvény bár nyitott volt az érdeklődők számára, csak a legjobb nyolc versenyző állhatott asztal mögé. A korábbi bajnokok között ott volt a zalaegerszegi különítmény is.

A szomszédos megyében újonan alakult egyesület két taggal is képviselte magát. A résztvevők között ott volt a címvédő Dezamits Dominik is. A kiemelések és sorsolást követően kiderült, hogy két 4 fős csoportból csak a legjobbak jutnak tovább. Egyetlen hiba is sokba került a játékosoknak, hiszen a selejtezőkör után a helyosztók derbiket bonyolították le.

Az A csoportba a tavalyi bajnok Dezamits Dominik mellé a zalaegerszegi Boyér Sándor, Biácsi Tamás és Kiss Csaba Került, míg a B csoportba Sántha Szilárd, a zalaegerszegi Kormos Bence, Kovács Ádám és Kovács Attila került. A verseny végig kiélezett küzdelmeket hozott, minden versenyző sportszerűségből jelesre vizsgázott. A csoportmásodikok játszottak a harmadik helyért, míg a csoportelsők játszhattak a Város TEQBALL bajnoka címért.

Az A csoportban második helyen Dezamits Dominik, míg a B csoportban Kovács Ádám, aki első alkalommal játszhatott érmes helyért a felnőttek között. A bronzmérkőzést a végig motiváltan játszó Kovács Ádám nyerte, így a harmadik helyen végzett. A döntő mérkőzést a csoportelsők vívták, az A csoport győztese Biácsi Ferenc- ki első alkalommal került döntőbe, míg a B csoportból játszmaarány döntött az első három hely sorsáról.

Három játékos is 4 pontot szerzett. A legjobb játszmaaránnyal Kormos Bence került a döntőbe. A finálé a TEQBALL játék minden szépségét felvonultató játékot hozott. A jobban koncentráló zalaegerszegi játékos Kormos Bence vihette haza végül az első díjat illetve serleget. Varga Jenő – aki már tizennégy éve szervezi a Tófürdőn a nyári sportnapokat – az eredményhirdetésen köszönetet mondott a Sport és Ifjúsági Irodának, a névadó szponzornak Liszkay Gábornak és Somfalvi Csabának.

Ezt követően ismertette a következő heti programokat. Pénteken 14 órakor a VDSB szervezésében 50 méteres diák úszóverseny, szombaton 25-én 14 órakor páros TEQBALL városi bajnokság a Tófürdőn a HB Inter Trans kupáért. Erre két zalaegerszegi páros is meghívást kapott. Vasárnap 10 órától az Illés Akadémián Padbol játék nyílt nap és verseny illetve dartsfoci szerepel a programban.

EGYÉNI TEQBALL VB – HB INTER TRANS KUPA

Eredmények:

A-csoport:
1. Biácsy Ferenc 6 pont (6-2)
2. Dezamits Dominik 4 pont (4-4)
3. Boyér Sándor 2 pont (4-4)
4. Kiss Csaba 0 pont (1-6)

B-csoport:
1. Kormos Bence 4 pont (5-2)
2. Kovács Ádám 4 pont (4-2)
3. Sántha Szilárd 4 pont (4-3)
4. Kovács Attila 0 pont (0-6)

Bronzmérkőzés:
Dezamits Dominik – Kovács Ádám 0-2

Döntő:
Biácsy Ferenc – Kormos Bence 0-2

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!