Fordulatokban gazdag és hihetlen forgatókönyvszerű végjátékot hozott a férfi kosárlabda-bajnokság döntő párharcának harmadik találkozója. Az összecsapásnak ezúttal az Aréna Savaria adott otthont, amely a megyei rangadó miatt is zsúfolásig megtelt. A favoritnak a hazai környezetben játszó Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely számított, de az utolsó másodpercekben robbantott a Körmend.

A Rába-parti alakulat a három találkozó során alig néhány percig vezetett, de a legfontosabb pillanatokban kétszer is, ami egyben összegzi azt a tény, hogy miért Ferenczék állnak karnyújtásnyira az aranyérem megszerzésétől. A második és a harmadik felvonás során is csapatként küzdöttek a piros-fekete kosarasok, ezt emelte ki Antonis Constantinides vezetőedző is.

A tréner már a keddi derbi lefújását követően kihangsúlyozta, hogy nem szeretnének többet a vasi megyeszékhelyre látogatni. Pénteken pedig le is zárhatják a döntőt, amennyiben a Somogyi Béla utcában megrendezett összecsapáson diadalmaskodnak. A körmendi védekezés ezúttal is kulcsfontosságú lesz, hiszen a szezon során ezzel sikerült meglepniük valamennyi ellenfelüket.

*

Ami öröm az egyik oldalon, bosszúság a másikon. A címvédő félelmetes tempót diktált a harmadik felvonás alkalmával is. A statisztikai adatok alapján több, mint 38 percen keresztül vezettek a Körmend ellen, mégis vereség lett a vége. Milos Konakov kiemelte, hogy nem elég vezetést szerezni a mérkőzés során, idejében le kellene zárni azt – megtörve az ellenfelet.

Hiába lépte át ezúttal a lélektanilag fontos 10 pontos határt a Falco, alakítottak ki számtalan tiszta dobóhelyzetet, nem sikerült behúzni a pályalőnyt. Ennek hátterében a gyenge triplázás és a gyengébb védekezés áll. Ezen mindenképpen javítani szerete a sárga-fekete alakulat és nincs is más lehetősége, hiszen több botlás már nem fér bele.

A szombathelyiek mestere szeretné együttesével megismételni az alapszakasz 5. fordulójában véghez vitt tettét – akkor 78-86-ra legyőzte az Egis Körmend csapatát saját otthonában. Amennyiben ez sikerülne, akkor vasárnap 2-2-ről fuhatnak neki az utolsó felvonásnak. De ehhez előtte pénteken a Rába-parton nyerni kell a Falco alakulatának…

Egis Körmend – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely
2022. június 24. – 18:30
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!