A múlt hétvégén két versenyen is felmérhette erejét és ügyességét a könnyűsúlyú magyar bajnok erősember, Gadó András.
Június 17-én Balatonbogláron, a Masters páros országos bajnokságon Dusnoki Imrével alkotott kettőst a népszerű vasi sportember.  Összességében a 4.helyet szerezték meg az 5 versenyszámot felvonultató program után. A megmérettetés során tűzoltóautó-húzásban, 300 kg-os lengősúly-cipelésben váltással, 230 kg-os keretcipelésben 10-10 méteres távolságra, 300 kg-os traktorkerék-forgatásban és 120 kg-os kőgolyó-emelésben vetélkedtek a párosok.
Érdekesség, hogy traktorkerék-forgatásban 6 ismétlést kellett összesen végrehajtani, ezt a versenyszámot meg is nyerték Gadóék, akik egy jó taktika kialakításával bizonyultak legjobbnak.
Imi egyet forgatott és gyors váltás követkzett, miután gyorsan ötöt forgattam bele és ezzel be is húztuk ezt a versenyszámot – idézte fel a történteket Gadó András.
xxx
Június 18-án, a Prémium egyéni versenysorozat 1.állomásán, Balatonlellén, a Napfény strandon rendezték meg a Vizes országos bajnokságot, ahol a 9.helyet szerezte meg Gadó András.
– Nem vagyok elégedett, a helyezést annak tudom be, hogy a helyszínen két versenyszámot is megváltoztattak. A kihívások között az egykezes súlyzónyomás vízben (50-60-70 kg-mal), súly magasba dobása (480 cm-en át 10-12-14-15-16 kg-os palackokkal),  3-3 db 100 kg-os hordó elcipése 10 m-ről (140 cm-en val átrakással), 120 kg-os kőgolyó vállra vétele vízben és az autótartás szerepelt. Nincs különösebb probléma, megyünk tovább és előre tekintek – értékelt Gadó András.
A szombathelyi erősember következő versenye a Prémium egyéni versenysorozat 2.fordulója lesz, amelyet július 9-én rendeznek meg.
– Még nagyobb elánnal készülök tovább, majd azt követően, július 16-án már Szombathelyen állomásozik az erősember-sport. Tudni illik, hogy a könnyű súlyú erősember országos bajnokságot ugyanis a Szombathely Center parkolójában tekinthetik meg majd a sportág szerelmesei – tudtuk meg Gadó Andrástól.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!