Két évtizede már, hogy létrejött a Magyar Inter-Crosse Egyesület, amely gyorsan hazánk egyik legnépszerűbb sportágává vált. Vas megye már ekkor élharcosa volt a szakágnak és sikereit nemzetközi szinten is jegyezték. Az egyik legrégebbi és leggyorsabb labdás csapatjátéknak Szombathely évről-évre visszatérő tornának ad otthont, amelyre a határon túlról is érkeznek.

Bár a koronavírus-járvány az Inter-Crosse szakágnak is keményen odacsapott, a felkészülés kisebb akadályok mellett zajlottak. Idén nyárra pedig a pandémiás helyzetet követően ismét botot ragadhattak a játékosok, hogy éles, meccshelyzetben tegyék próbára önmagukat és egymást. A játék mellett egy rendkívül szép kezdeményezést is méltán őriznek a vasi sportbarátok.

A rendkívül fiatalon elhunyt egykori társuk, Bögi Piroska emléke előtt tisztelegnek a tornán. Ráadásul a kapus nevét viselő trófeát a legjobb hálóőr érdemli ki. Ennek átadásában Piri édesanyja segédkezik, aki rendszeresen kilátogat a rendezvényre. Nem volt ez másként a legutóbbi hétvégén sem, amikor már 19. alkalommal bonyolították le a Nmezetközi Pannon Inter-Crosse kupát.

Négy cseh és két magyar csapat feszült egymásnak, a külföldi együttesek közül többen nagy múlttal, válogatottsággal a hátuk mögött érkeztek. A színvonalra nem lehetett panasza a nézőknek sem. Rendkívül látványos megoldások és gólok színesítették a találkozókat. Több esetben is 10 találatnál több esett egy-egy összecsapáson, ami a támadójátékot dicséri.

Szakály Ferenc főszervező elmondta, hogy heti rendszerességgel készültek a megmérettetésre – többen munkahelyi elfoglaltságok dacára tették mindezt. Ez is jól mutatja, hogy a húsz éves múlt családdá kovácsolta össze őket. Az egykor iskoláscsapat tagjai mára családapák, de a mai napig szívesen csatlakoznak az egyesülethez. Több fiatal épp a nemzetközi tornán figyelt fel erre a sportágra.

A kétnapos rendezvénynek a Haladás Sportkomplexum adott otthont, ahol a cseh csapatok is jól érezték magukat. Olyannyira sikerült alkalmazkodniuk, hogy az első helyet az Ontario, a másodikat a Warriors csípte meg. A bronzéremért a cseh Harcosok és a hazai színeket képviselő Bad Boys volt nagy csatában, végül az előbbi együttes örülhetett a torna végén.

XIX. Nemzetközi Pannon Inter-Crosse

Eredmények:
1. Ontario
2. Warriors
3. Harcosok (csehek)
4. Bad boys (magyarok)
5. Valecnici
6. Overkill (magyarok)

Férfi gólkirály: Dornák Damian
Női gólkirály: Tereza Mateju
Legjobb játékos: Podhorsky Matej
Legjobb kapus: Jan Sedmik
Legjobb magyar játékos: Varga Csaba

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!