A hétvégén, Budapesten megrendezett magyar bajnokságon több kiváló eredmény is született.
A férfi kalapácsvetésben kiváló sorozatot produkáló Halász Bence valamennyi érvényes dobásával első lett volna, végül a 79,86 méteres idei egyéni legjobbjával lett országos bajnok! Érdekesség, hogy az 1-4. helyen a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője végzett!
A további sorrend: 2. Rába Dániel 75,97 (idei egyéni legjobb!), 3. Varga Donát 73,71, 4. Pars Krisztián 73,12 méter. Az OB 7. helyén végzett Doma Benedek (Dobó SE) 69,96 méterrel szintén idei legjobb eredményt ért el.
Jól éreztem magam nagyon színvonalas verseny volt, ezt az eredmények is jól mutatják. Élveztem az egészet, hajtottuk egymást a fiúkkal. Igazából minden rendben volt, bízom benne, hogy hamarosan majd elsül a kezem és túl fogok jutni a 80 méteren – fogalmazott érdeklődésünkre a bajnok.
Most nézzük meg a győztes dobást az M4Sport felvételének segítségével!

Halász Bencétől megtudtuk, hogy a júliusi atlétikai világbajnokságig már nem indul versenyen, a következő napokban itthon, Szombathelyen készül és csak a VB előtt 2 nappal utazik ki a helyszínre.

– A versenyen nagyon jó hangulat volt, és én is szenzációsan éreztem magam. Roppant nagy öröm a számomra, hogy ekkorát sikerült dobnom. Sajnos az év eleji alapozás nem úgy ment, mint tavaly, mert voltak kisebb-nagyobb sérüléseim, így az erőben még elmaradok a tavalyihoz képest. Pár nap múlva Franciaországban állok dobókörbe, és bízom abban, hogy ott is ilyen hangulattal tudok majd egy nagyot dobni – fogalmazott érdeklődésünkre Dani.
Varga Donát legutóbi időben nyújtott teljesítménye és az OB-n elért bronzérme szintén megsüvegelendő.
– Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki szurkolt és bíztatott bármilyen formában. Aki ismer, az tudja hogy nagyon sok mindenki nélkül nem lehetnék most ott ahol vagyok, nektek is köszönöm. Szeretném azonban kiemelni Gurisatti Lilla munkáját, akivel amióta együtt dolgozok, mondhatom, hogy egy stabil versenyzőt faragott belőlem, ami nélkül nem tartanék itt! Nagyon szépen köszönöm a segítséged, a cél mindig előttem lobog – írta a verseny után közösségi oldalán az újdonsült és büszke bronzérmes.
A női kalapácsvetés 1-4. helyezettje szintén a Szombathelyi Dobó SE versenyzője lett.
A Budapesten rendezett 127. Atlétikai Magyar Bajnokság női kalapácsvetés versenyszámának döntőjében Németh László és Németh Zsolt tanítványai diadalmaskodtak.
Hetedszer lett magyar bajnok a felnőttek között a 26 esztendős Gyurátz Réka.
Az aranyérmet a 3. sorozatban elért 71 méteres dobással szerezte meg. Érdekesség, hogy Réka további 2 kísérletete is 70 méter fölé szállt, illetve, hogy valamennyi dobásával első helyezett lett volna.
A további sorrend: 2. Németh Zsanett 66.73, 3. Viszkeleti Villő 61.52, 4. Rajczi Bianka 58.20 méter – valamennyien a Szombathelyi Dobó SE versenyzői.
A Dobó SE kiválóságai itthon folytatják a felkészülést. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!