Baráti kezdeményezésként indult, amelyhez egyre többen csatlakoztak. Így lehetnek talán a legrövidebben összefoglalni a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület történetét. A testmozgás, egészséges életmód jegyében közös kocogással vette kezdetét a programok sorozata, amely időközben hatalmas tömegeket mozgatott meg. A legismertebb ezek közül az Éjszakai futás.

A futás népszerűsítése újabb hullámot biztosított a résztvevői létszám emelkedésénél. Akadt olyan éjszakai futás, amelyhez 3-400 ember csatlakozott, kisgyermekes családok és házi kedvencekkel kiegészülve valóban Szombathely egyik közkedvelt sportos programja lett. A kora tavasztól késő őszig havi rendszerességgel megvalósuló közös futás egy mérföldkőhöz érkezett.

Szombat este már huszadik alkalommal bonyolítják le az érdeklődők számára az Éjszakai Futást. Ennek megfelelően ezúttal nem a Csónakázó tó lesz a központ és az indulási helyszín, hanem a Városháza előtti tér (amely korábban a célirány volt – a szerk.). Innen indulnak a futók egy 7-8 kilométeres távra, könnyed tempóban, csatlakozási lehetőséget biztosítva a kezdők számára is.

Fontos információ a résztvevők számára, hogy a frissítést egyénileg, mindenki saját magának kell megoldja. A futás során nem lesz útvonalbiztosítás, ezért fokozott figyelemmel vegyen részt az eseményen valamint a KRESZ előírásainak betartása is kötelező. Az esemény nyilvános , szabadon megosztható, minden érdeklődő futót, sportolót szívesen látnak a szervezők.

XX. Szombathelyi Éjszakai Futás

2022. július 2. – 22:00
Szombathely, Városháza előtti tér
Távolság: 7-8 kilométer

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!