A szakírók és a szurkolók többségét is meglepte az Egis Körmend a legutóbbi szezonban. A nyáron átalakult kerettel a bajnokságnak nekivágó vasi alakulatot sokan a 6-8. helyek egyikére várták. Mégis mindenkire rácáfoltak, hiszen egy újjáépített csapattal egészen a döntőig meneteltek Ferencz Csabáék, ahol a címvédőt késztették ötmeccses fináléra.

Az ezüstérmes gárda azóta megérdemelt pihenőjét tölti, ugyanakkor a szakmai stáb, a klub vezetősége nem dőlt hátra. A szünet első napjaiban is gőzerővel dolgoztak a csapat magjának megtartásán. Ennek megfelelően a következő évad során is a piros-feketéket erősíti az a tíz magyar nemzetiségű kosaras, amely a 2021/2022-es szezonban is a Rába-parti városkában pattogtatott.

Ferencz Csaba, Durázi Krisztofer, Takács Kristóf, Kiss Mátyás, Krivacevic Marko, Doktor Péter, Ralf Martinez, Kenéz Csaba, Balogh Máté és Herczeg Kristóf így marad körmendi mezben. Távozója is akad a csapatnak, Érsek Marcell, Habel Clemens, illetve Dunai Zétény ősztől más együtteseknél folytathatják pályafutásukat. Akárcsak Kiss Benedek, aki a Nyíregyháza játékosa lett.

Új igazolást is bejelentett a vezetőség. Godwin Omenaka személyében a palánk alatt erősít a körmendi gárda. A Székesfehérvárról érkező 206 centiméter magas center még mindig csak 21 éves. Nagy tapasztalatra is szert tett eddigi pályafutása során. A legutóbbi évadban az Alba színeiben 5.5 pontot és 3.8 lepattanót átlagolt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!