Egy hosszúra nyúlt téli szünet után április 9-én startolt el az amerikai futballisták számára kiírt Divízió I-es bajnokság. A mezőnynek tagjaként ott volt a nagy múlttal rendelkező és komoly terveket szövögető Szombathely Crushers, amely a folyamatos fejlődést valamint az utánpótlás létszám növelést is szem előtt tartva készült. A kezdés viszont nem sikerült.

Az idény eleji formát a Tatabánya kihasználta, így a dobogóra pályázó csapatok közül a vasi alakulat bentragadt a startvonalon. Ezt követően viszont a biztos védekezésre építve folyamatosan javuló játékkal rukkolt ki. Az eredményességre sem lehetett panasza a szurkolóknak és az alapszakasz hajrájában már előkelő helyet foglalt el a Crushers.

Az utolsó játéknap döntött végül a rájátszást érő helyekről. A szombathelyi együttes Budapesten a Cowbells második csapatával találkozott és a 34-6-os győzelmük egyben azt is jelentette, hogy a harmadik helyről vághatott neki a playoffnak. Sok pihenőre viszont nem futotta a főszereplők számára, hiszen július 9-én ismét pályára kell lépniük a játékosoknak.

Mint ismert a Szombathely Crushers a VSD Rangers ellen kellene kivívnia a továbbjutást és így ismét a döntő egyik résztvevője lehet. Ehhez viszont kiváló játékra, magabiztos védekezésre és rendkívül pontos támadójátékra lesz szükség. A szombathelyi játékosok viszont eltökéltek és szeretnék megörvendeztetni szurkolóikat akár egy újabb trófeával.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!