A World Masters W50-es kategóriában, az 5 km-es távon elért ezüstéremről ITT már olvashattak, most a 10 km-es versenyszám közben történtekről olvashatnak.

És már elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy, amiért Tamperébe jött Kata, azt elérte.

– Sok-sok EB arany és 5 VB ezüst után a célom itt Tampereben, mi más lehetett, mint az aranyérem megszerzése. 5000 m-en nem sikerült elsőnek lennem, ott nagyon kemény és szoros versenyben a hatodik ezüstérmemet gyalogoltam össze. Jött a 10 km, utcán. Erre össze kellett kapni magam, hiszen ha itt nem sikerül, akkor már csak a 20 km marad, ami ugye hosszú és bármi előfordulhat. 10 km-én én lettem EB bajnok idén, de ott nem indultak a franciák és a lengyelek sem. Tudtam, hogy jók, így ismét nagyon kemény menetre készültem. Csúszott picit a rajt, de ez nem zavart meg. Tudtam, sokan szurkolnak otthon és sokan kísérik figyelemmel online a versenyt. Ez erőt adott, ami kellett hiszen itt a helyszínen nincs kint az edző, a család, az itt lévő magyar sportolók meg versenyeznek a pályán vagy pihennek. Így itt az utcán magamnak kellett megoldani mindent. Persze vannak külföldi sporttársak, akikre lehet számítani a frissítésnél és még a fotók is elkészülnek. A verseny közben nagyon meleg volt, minden körben hűteni kellett magam, hogy ne legyen gondom. Szóval nem voltam egyedül. Az 1 km-es pályát a parkolóban jelölték ki, ott mentünk 10 kört. Jól kezdtem, jól ment, végig az élen haladtam és a fordítóknál láttam az ellenfeleket, láttam, hogy mindig picit nőtt a távolság. Végül rajt-cél győzelmet arattam. Tehát még van amiért jöttem, világbajnok lettem – számolt be érdeklődésünkre az aranyérem megnyeréséről Kata, aki természetesen köszöni az edzőinek, családjának, támogatóinak és mindenkinek, aki egy picit is hozzátett ahhoz, hogy ne “csak” Európában, hanem a világon is Ő legyen a legjobb!

 

A verseny 2.helyezettje a francia, míg a harmadik a lengyel lány lett.

Érdekesség, hogy az eggyel fiatalabb korosztályban, a W45-ös kategóriában 52 perc 24 másodperces időeredménnyel Molnár Valéria személyében szintén magyar atléta lett a világbajnok.

Valiról egyébként szintén szombathelyi, de már Budapesten el. És évekkel ezelőtt, húsvétkor, amikor Szombathelyen volt, jelezte, hogy a csapatbajnokságon gyaloglásban indulna, tanítsák meg gyalogolni. Katának akkor volt a bokája eltörve, de kimentek az edzőjével, Domján Miklóssal és az alapokat megtanították neki – Úgy tűnik, eredményesen!

 

 

Ma a leghosszabb, a 20 km-es táv következik. Katát egy kisebb sérülés zavarja, de időközben konzultált dr. Szilágyi Zoltán sportorvossal, akinek betartva utasításait, abban bízik, hogy nem lesz majd gondja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!