Szombathelyi Haladás-Rapid Wien II. 1-2 (1-0)

Szombathely, Illés Akadémia, zártkapus felkészülési-mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Mursits – Simut, Bolla, Németh M., Bosnjak – Csernik, Csilus, Nagy R., Doktorics – Bartusz, Taipi.

II. félidő: Verpecz – Nyíri,Hursán, Devecseri, Tarján – Horváth R., Sipos, Tóth M., Horváth H. – Lencse, Borvető. Edző: Németh Szabolcs.

A mérkőzés a mai nap elhunyt Törőcsik András emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött. A haladas.hu tudósításából kiderül, hogy a Haliban próbajátékon szerepelt a 19 éves, 189 centiméter magas észak-macedón támadó, Alban Taipi. A szombathelyiek ellenfele, a Rapid Wien II. a legutóbbi, 16 csapatos osztrák másodosztályt a 10. helyen zárta.

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés, változatos mezőnyjátékkal teltek a percek. A vasiak bátran próbálkoztak távoli lövésekkel is, ám ezek célt tévesztettek. Pörgős, tempós volt a meccs, a szombathelyiek kezdeményeztek többet, a labda az osztrákok térfelén pattogott, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

A 30. percben aztán a próbajátékos Taipi 12 méterről, kissé balról szépen kilőtte a jobb sarkot, 1-0. A 39. percben Nagy Richárd remek cselek után 16 méterről alig lőtt a bal sarok mellé. Az utolsó percekben az osztrákok szabadrúgásokkal próbálkoztak – de kaput nem találtak. A szünetben teljes sort cserélt Németh Szabolcs vezetőedző.

Fordulást követően egy eladott labdát követően Verpecznek kellett védenie. Majd az 54. percben egy bal oldali beadás után Sulzbacher lőtt a hálóba, 1-1. A vendégek valamivel többet támadtak, de a 75. percben a hazaiak szerezhettek volna gólt. Horváth Rajmund jobbról leadott lövését Göschl kiütötte, az érkező Lencse egy védő szorításában nyolc méterről fölé lőtt. Két perc múlva Horváth Rajmund jobb oldali szögletét Devecseri nagy helyzetből hét méterről a jobb sarok mellé bólintotta. A 89. percben aztán egy balról belőtt labdát Hajdari kapásból, 13 máterről félmagasan a jobb sarokba helyezett, 1-2.

A Hali hétfőn Ausztriába utazik, ahol egy hét alatt 3 edzőmeccset is játszanak Németh Szabolcs tanítványai. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!