A World Masters idei küzdelmeiről már több alkalommal írtunk, az 5 km-es gyaloglásban a Szombathelyi Dobó SE gyaloglója ezüstérmet szerzett. Ebben a tudósításban számoltunk be arról is, hogy a korábbi VB-ezüstérmes kalapácsvető, a jelenlegi mesteredző Németh Zsolt úgy lett bronzérmes, hogy már 14 éve nem versenyzett.
Kata 10 km-en szerzett világbajnoki címéről is írtunk, ezt IDEkattintva olvashatod el újra. Most következzen a 20 km-es gyaloglásról szóló személyes beszámoló, aminek már az elején leírjuk, hogy zuhoghatott az eső, fújhatott a szél, Kata mégis rendületlen tempóban gyalogolt és 1 óra 54 perc 53 másodperces remek időeredménnyel az első helyen ért célba.
– Úgy utaztam ki Tamperebe, hogy a 3 versenyszámból a nevezési idők alapján 20 km-en van a legnagyobb esélyem a győzelemre. Persze tudtam, hogy a 20 km hosszú, bármi megtörténhet, szóval nem lehet félvállról venni. S lám pont én sérültem meg 10 km-en.
Szerencsére idejében felismertem a bajt, elkezdtem a kezelést, majd konzultálva sportorvosommal, dr. Szilágyi Zoltánnal folytattam a helyes utat. Mindez mellett folytattam a doTerra olajok használatát is. A verseny reggelén fájdalommentesen ébredtem. Így elmondhatom, biztam lábaimban, nem lesz gond. Az EB-n bevált, hogy megyek egy erős 10 km-t , minél nagyobb előnyt szerzek, hogy a táv második felében baj esetén se legyen gond. Jól startoltam, lazán és könnyen gyalogoltam. Sajnos az időt nem tudtam, csak mentem és a saját iramomat diktáltam. Az első ,,fal” 7-8 km környékén jött, de A frissités és a magyar sporttársak biztatása hamar túl segített a nehézségeken. Ezt követően az addigi napos, kicsit szeles időt felváltotta az égi áldás. Leszakadt az ég. Így a vizes frissítést az időjárás megoldotta. Aztán 15 km-t követően kezdtem érezni a fáradtság első jeleit, de akkorra már olyan nagy előnnyel vezettem a francia és finn lány előtt, hogy volt miből visszavenni. A 4.helyezett lengyel lányt már addigra leköröztem. Közben rájöttem, megszerettem a 20 km-t. A cél előtt 500 méterrel kicsit meginogtam, de észnél voltam, lassítottam, úgy közeledtem a finis felé. A célvonalat magyar zászlóval a kezemben léptem át. Utána férjemtől tudtam meg az időeredményem, ami mindössze 4 másodperccel volt csak gyengébb, mint az általam tartott országos csúcs – foglalta össze a történteket Bodorkós-Horváth Kata, aki rajtunk keresztül is mindenkinek (ALPOK TERRA Kft., Forrás COOP, Vas Megyei Önkormányzat elnöke, Gencsapáti Képviselő Testület, Step Kft. Bita Veronika/kozmetikus) és persze családjának és edzőinek (Domján Miklósnak és Gubián Tamásnak), valamint a barátoknak, szponzorok is köszöni a támogatást, amit nyújtottak és, amivel lehetővé tették a rajthoz állást.
Kata legközelebb már a W55-ös korosztály tagjaival veszi fel a versenyt, 2023-ban már abban bízik, hogy ott lehet márciusban a Fedettpályás Világbajnokságon, Torunban és szeptemberben a Szabadtéri Európa Bajnokságon, az olaszországi Pescaraban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!