A legkisebbekhez a szombathelyi egyesület nyolc játékosa kapott meghívót a válogatott első összetartására. Horváth Szonja, Fodor Kinga, Németh Luca, Kovács Anna, Komondi Réka, Derdák Éva, Némethy Száva és Gyurkó Glória részvételével Szegeden edző táboroztak a tehetséges fiatalok. Itt a 40 fős keret szűkítése és az A-B keretek kialakításán volt a hangsúly.

A vasi különítmény kiválóan dolgoztak és ennek megfelelően hárman helyet követeltek maguknak az A keretbe. Németh Luca, Kovács Anna, Némethy Száva Horváth Andrással dolgozhatnak tovább és készülhetnek a jövő évi korosztályos kontinensviadalra. Érdekesség, hogy ennek az erőpróbának Békéscsaba ad otthont, így hazai környezetben bizonyíthat a magyar csapat.

A B-keret további célja, hogy minél több játékost versenybe tartsanak és lehetőséget kapjanak éles mérkőzéseken is. A szombathelyi játékosokról pozitívan nyilatkoztak a szakmai stáb tagjai. Az edzői különítményben helyet kapott a Szombathelyi Sportiskola korábbi trénere Ékes Erika is. Az u17-es válogatott Szövetségi edzője Kőnig Gábor két vasi játékosnak szavazott bizalmat a bő keret kialakításakor.

Szakály Stefánia és Gergácz Olga is hatalmas lehetőséget kapott. A szigetszentmiklósi edzőtáborozás azonban nagyon rosszul indult. Egy vírus ledöntötte a lábáról szinte az egész csapatot és az edzői stáb több tagját is. Szakály Stefániát nagyon megviselték ezek a napok és sajnos fizikálisan már nem tudta magát utolérni így kikerült a keretből.

Gergácz Olgának viszont bizalmat szavazott a stáb, ráadásul a játékos azon kevesek között volt, akit elkerült a betegség és végigdolgozott minden napot. Mindenképpen önszeretett volna magának és a stábnak is bizonyítani, hiszen a legutóbbi alkalommal az utolsó pillanatban maradt ki az utazó Eb-keretből. Ezúttal viszont ott lesz a nemzeti csapatban.

– Nagyon örülök, hogy bekerültem az utazókeretbe. Óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem hazámat az U17-es Európa-bajnokságon, és már nagyon várom a mérkőzéseket. Remélem kapok játéklehetőséget és ha igen, szeretném megmutatni, hogy mit tudok meccshelyzetben, és szeretném kihozni magamból a maximumot. Az edzések kemények, de nagyon jók, változatosak és úgy érzem, hogy ebben a pár hétben is rengeteget tudtam fejlődni. Szeretném, hogy az Eb-n megtegyünk mindent, és megmutassuk, ami bennünk van, az edzésen begyakorolt dolgokat a meccsen is bátran merjük alkalmazni, és a mérkőzések után elégedetten jöjjünk le a pályáról – nyilatkozta csapata honlapjának Gergácz Olga.

Az Eb-re utazó szakmai stáb tagja Bedőcs Gergely is, aki szintén nagyon bizakodó a közelgő erőpróbát illetően. A tréner elmondta, hogy nagyon élvezik a közös munkát a stáb tagjai, amely fiatal és sikerre éhes. Reményei szerint jól szerepel a válogatott, amely rendkívül erős csoportba került.

– Minden percét élvezem a munkának még ha nagyon fárasztó is. A körülményekre nem lehet semmi panasz. Egy fiatal, lendületes stábot sikerült Gábornak összerakni. Az edzések magas színvonalúak, a lányok próbálják magukból kihozni a maximumot. Szükség is lesz erre mert nagyon erős csoportba kerültünk. A válogatott munkám mellett félszemem a Sportiskolán is rajta tartom. Épp aktuális a jövő évi csapatok kialakítása és a nevezések a következő szezonra – zárta gondolatait Bedőcs Gergely.

HUN U17: Báder Júlia (Vasas SC), Botyánszki Fanni (Vasas SC), Erőss Mirtill (Vasas SC), Fekete Fanni (Vasas SC), Fekete Ramóna (BRSE), Gajdács Lina (BRSE), Gergácz Olga (SZOSI), Jámbor Cecília (Vasas SC), Kállai Laura (Vasas SC), Nagy Sophia (Vasas SC), Nagy-Hegyesi Réka (Szegedi RSE), Tóth Sára (Vasas SC), Tuska Brigitta (BRSE), Vértes Szonja (Vasas SC).

Szakmai stáb: Kőnig Gábor (szövetségi edző), Bedőcs Gergely (másodedző), Deák Ferenc (edző), Papp Zsófia (gyógytornász), Horváth Márton (masszőrterapeuta), Kalmár Zsófia (pszichológus), Pavetits Bálint (statisztikus)

A magyar csapat csoportmérkőzései:

Július 16., szombat, 16:00 Magyarország – Olaszország
Július 17., vasárnap, 18:30 Magyarország – Szlovénia
Július 18., hétfő, 18:30 Magyarország – Lengyelország
Július 20., szerda, 16:00 Magyarország – Finnország
Július 21., csütörtök, 18:30 Magyarország – Törökország

*

HUN U15: Csereklye Zsófia (UTE), Kovács Anna (SZOSI), Lehel Nóra (UTE), Márkus Nóra (Vasas SC), Mihálszki Vilma (Vasas SC), Németh Luca (SZOSI), Pampuch Gréta (Nyíregyházi Sportcentrum), Piros Janka (Vasas SC), Pusztai Lilien (UTE), Tóth Anna (Vasas SC), Vértes Luca (Vasas SC), Zsombók Eszter (Vasas SC).

Szakmai stáb: Horváth András (szövetségi edző), Erdősné Balogh Erika (másodedző), Forró Gyula (erőnléti edző), Tóth Nikolett (masszőrterapeuta)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!