Szombathely Megyei Jogú Város Sport,-és Ifjúsági Irodája a szombathelyi amatőr teniszt felkarolva, már a 2021-ben is tett lépéseket, hogy minél több versenyzési lehetőséget biztosítson az amatőr játékosok számára.

Tavaly két nagy sikerű, komoly részvételi eredményeket produkáló tornát sikerült rendezni, ezen „felbuzdulva” a 2022-es évre még nagyobb terveket szőttek a szervezők, ezért a tavalyi tornákat lebonyolító Palotai Zoltán bevonásával, szervezői feladatokkal történő megbízásával még több esemény várhat az amatőr tenisz szerelmeseire a vasi megyeszékhelyen.

Május 21-én a Takács József Emléktornát rendezték meg a Késmárk utcai pályákon, az őszi szezonban pedig az immár 2. alkalommal kiírt Andits Tamás emléktorna következik, szintén a Savaria Tenisz-Centrumban.

A két nagy verseny között sincs „uborkaszezon”, történt ugyanis, hogy az eredményes szervezőmunkának köszönhetően – minden pénteken – újra amatőr tenisz csapatbajnoki mérkőzések láthatók Szombathelyen!

A felhívásra 12 teniszcsapat nevezett, akik két kategóriában (férfi nyílt amatőr és férfi +50 évesek amatőr) versenyeznek.

A lebonyolítás rendje: kategórián belül minden csapat játszik mindenkivel (a „klasszikus”: 2 szingli és egy páros). A nyílt kategóriába 4 csapat nevezett, itt duplán, kétszer is megmérkőznek egymással a csapatok. Összesen közel 120 mérkőzés vár a csapatok tagjaira.

Az első fordulót még május 13-án rendezték meg a pompás feltételeket biztosító Savaria Tenisz-Centrumban. A mérkőzések a pénteki délutánokra lettek kijelölve, de a szervezők és a Késmárk utcai Tenisz-centrum is igyekeznek – lehetőség szerint – a versenyzők (csapatok) igényeihez alkalmazkodni.

A legutóbbi, július 8-i fordulóban a +50 évesek korcsoportjában egy mérkőzést rendeztek, ezen a CSA-LI duó 3-0 arányban – mindkét egyest és párost is behúzva – nyert a Harangláb TC ellen. Az összecsapást a CSA-LI csapata, a Dr. Rajki Csaba – Héra Zsolt összetételben, a Harangláb FC pedig a Jáger László, Szalai János, Németh Gábor, Takács Zsolt összeállításban játszotta le.

A tenisz csapatbajnokság ma, azaz július 15-én folytatódik, 18 órakor a +50 évesek korcsoportjában a CSA-LI (Dr. Rajki Cs. – Héra Zs.) – NLG (Bilics L. – Szalay Zs.) meccset, míg a nyílt, vagyis a -50 évesek kategóriájában a Safako – K2 team meccset 17.30-tól rendezik meg.

A körmérkőzések várható befejezése (figyelembe véve kis nyári szünetet is) szeptember-októberre tehető.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!