Múlt hét szombaton, hatvanhét éves korában hunyt el Törőcsik András, az Újpesti Dózsa egykori 45-szörös válogatott játékosa. A Sportrádió Sportkör című műsora a július 15-ei adásában emlékezett meg a magyar futball egyik korszakos alakjáról.

Budapest, 1982. május 26.
Törõcsik András harca a spanyol védõkkel a Magyarország-Hercules /spanyol/ barátságos labdarúgó mérkõzésen a Fáy úton. A mérkõzés eredménye: 4:2.
MTI Fotó: Petrovits László

A műsorban Lantos Gábor műsorvezető Ballai Attilával, a KESMA sportfőigazgatójával, Szöllősi Györggyel, lapunk főszerkesztőjével és L. Pap Istvánnal, a Nemzeti Sport vezető szerkesztőjével beszélgetett Törőcsik életéről és pályafutásáról.

Lantos Gábor az adás végén feltett egy kérdést, hogy vajon hogyan emlékszik majd a magyar futball Törőcsikre, lesz-e valakinek arra bátorsága, ereje, hogy kitaláljon valami olyat, ami az idők végezetéig megőrzi az emlékét. Erre a kérdésre válaszolt L. Pap István: „Talán a BVSC-stadiont lehetne Törőcsikről elnevezni! Azt gondolom, hogy ha már a BVSC-ből indult, akkor nem rossz felvetés, hogy ott, ilyen formában is állíthatnak neki emléket. Azt, hogy a Megyeri úton esetleg szobra lesz, simán el tudom képzelni.”

Szöllősi György és Lantos Gábor hozzátette, a Nemzeti Sport és a Sportrádió igyekszik felkarolni a kezdeményezést.

„Én is felkaptam rá a fejem, és ez ilyen szempontból tényleg történelmi pillanat, ezt érdemes felkarolni, mert az utóbbi időben újra életre kelt a BVSC, és méltó lenne a környezet is” – mondta Szöllősi György.

Törőcsik Andrástól augusztus 8-án 14 órakor vesznek végső búcsút az újpesti Megyeri temetőben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!