Gondos felkészülést követően keltek útra a szombathelyi Controll SE kick-box versenyzői és edzői. Július közepétől az év egyik legjobban várt erőfelmérője következik a vasi delegáció számára. Lengyelországban rendezik 2022-ben az Európai Egyetemi Játékokat, amelyre több ezer versenyzőt várnak a szervezők az előzetes felmérések alapján.

Ezúttal Lodz ad otthont a hatodik alkalommal megrendezendő megmérettetésre. Érdekesség, hogy a Játékokat 2012-től már csak kétévente rendezik meg, az egyetemi Európa-bajnokságokat pedig páros években, egyéni versenyszámként. A program egyébként a legnagyobb európai multisport diákrendezvényt jelenti, így kiemelt fontosságú erőpróbaként jegyzik a résztvevők és a szervezők is.

Idén 40 ország, több mint 400 európai egyetemének képviseletében, mintegy 5000 diák vesz részt a kontinens egyik legnagyobb sporteseményén. A mezőnyben pedig ott lesznek a szombathelyi Controll Sportegyesület sportolói, edzői, akik ELTE-Savaria Egyetemi Központ színeit képviselik. A delegáció tagjai július 15-én keltek útra.

A lodzi erőpróbát július 17. és 30. között bonyolítják le. A Controll SE versenyzői hármasát Grünczeisz Patrik, Szmolek Emánuel és Bolfán Ákos képviselik, akik kick-light szabályrendszerben lépnek tatamira. A sportolók felkészítését Koszogovits Mihály, az ELTE-SEK mestertanárja és Dancsó Zoltán, a Controll SE edzője segítette.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!