Szombat délután sajtótájékoztató keretében mutatta be, kikkel erősített az NB I-től májusban búcsúzó Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapata.

Három héttel ezelőtt tudtuk meg, hogy a szombathelyi klub elsődleges célja, hogy lehetőleg azonnal visszakerüljön a női kézilabda élvonalba. Ehhez pedig – a korábbi NB I-es csapat standard játékosainak távozása miatt – szükséges volt új igazolásokkal megerősíteni a csapatot.

Az SZKKA csapatát az elmúlt hetekben Csire Fanni, Horváth Petra, Szekerczés Luca, Lilia Gorilszka, Katarina Tomasevics, Katarina Stosics és Cristina Gheorghe is elhagyta, Virág Noémi pedig utánpótlás-edzőként folytatja a klubnál.

Az érkezők között köszönhettek két nagy visszatérőt, akiket már jól ismernek a szombathelyi szurkolók: Varga Nikolett 2018 és 2021 között erősítette már az SZKKA csapatát. Igazi közönségkedvencként tagja volt az NB I-be feljutó gárdának. A rutinos jobbszélső egyéves kozármislenyi kitérő után tért vissza Szombathelyre. Nikivel beszélgettünk.

A másik visszatérő az a Kulcsár Dorottya, aki évekig az utánpótlás csapatokban szerepelt, majd bemutatkozott fiatalon az NB I-ben is.

A 20 éves játékos szintén egy év után tért vissza, az előző idényt a Szent István SE-nél töltötte.

 

 

 

További érkezőn a hosszú évekig Budaörsön kézilabdázó, balszélsőként bevethető Kiskartali Zsófia. A 27 éves, korábbi junior válogatott szélső az előző idényben az NB I/B-s Csurgóban szerepelt, de a korábban a Budaörs színeiben az NB I-ben is pályára lépett.

Szintén a balszélre egy fiatal tehetséget is szerződtetett Pődört Zoltán klubelnök. A 2002-es születésű Balogh Petra 2018 óta játszott Vácon, ahol be is mutatkozott az NB I-ben, korábban Kisvárdán kézilabdázott.

Kapus posztra is fiatal játékossal erősített a vasi klub Fritz Noémi személyében. A 2003-ban született hálóőr előbb Érden, majd az MTK-nál nevelkedett, mielőtt 2019-ben Mosonmagyaróvárra igazolt. Az elmúlt két szezonban kölcsönben szerepelt a Tempo csapatánál, stabilan védett az NB I/B-ben.

Két új légióssal is megerősítette keretét az SZKKA: A 27 éves észak-macedón Elena Livrinikj átlövő posztra érkezett. Hosszú ideig szülővárosában, Szkopjéban a WHC Metalurg együttesében szerepelt, az előző idényt a román élvonalbeli SCM Gloria Buzau csapatánál töltötte, pályára lépett az EHF Európa Ligában is.

 

A 21 éves, 187 centis montenegrói Milica Raicevic, szintén átlövő poszton szerepel. A fiatal tehetség rendszeresen szerepelt a montenegrói utánpótlás-válogatottakban. A podgoricai születésű játékos az elmúlt két szezont a szerb Zork Jagodina csapatánál töltötte.

A sajtóeseményen a játékosok bemutatása után az SZKKA tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba és dr. Horváth Attila, Szombathely költségvetéséért felelős alpolgármestere is támogatásáról biztosította az NB I/B-s csapatot. Pődör Zoltán klubelnök pedig az új keretről és az idei célkitűzésekről beszélt.

 

A vezetőedzőként is ismert szakember kiemelte, hogy olyan erős csapatot építenek, amely együtt maradhat és feljutás esetén meg is ragadhat majd az NB I középmezőnyében. Pődör Zoltánnal interjút is késíztettünk, ezt hamarosan szintén megekinthetik oldalunkon.

A 16 csapatos NB I/B-s női kézilabda bajnokság a tervek szerint szeptember első hétvégéjén rajtol. Az SZKKA az 1. fordulóban a Komáromi VSE otthonában kezdi az idényt, majd két hazai mérkőzés következik: sorrendben a Kecskeméti NKSE, majd a Pénzügyőr látogat Szombathelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!