ITT írtunk a szombathelyi amatőr tenisz csapatbajnokság felélesztésére tett kezdeményezésről és a legutóbbi forduló eredményeiről.

Érdemes tudni, hogy a felhívásra 12 teniszcsapat nevezett, akik két kategóriában (férfi nyílt amatőr és férfi +50 évesek amatőr) versenyeznek.

Az egyes kategóriákon belül minden csapat játszik mindenkivel (a „klasszikus”: 2 szingli és egy páros). A nyílt kategóriába 4 csapat nevezett, itt duplán, kétszer is megmérkőznek egymással a csapatok. Összesen közel 120 mérkőzés vár a csapatok tagjaira.

Az első fordulót még május 13-án rendezték meg a pompás feltételeket biztosító Savaria Tenisz-Centrumban. A mérkőzések a pénteki délutánokra lettek kijelölve, de a szervezők és a Késmárk utcai Tenisz-centrum is igyekeznek – lehetőség szerint – a versenyzők (csapatok) igényeihez alkalmazkodni.

Most jöjjenek a július 15-i eredmények!

-50-es kategória: a Safakó (Catomio János, Molnár Róbert, Sáfrány Ákos) csapata magabiztos, 3:0 arányú győzelmet aratott a K2Team (Koltai Zoltán, Kis Patrik) ellen, tehát a két szingli és a páros is Safako győzelmet hozott.

A +50-es korosztályban a szinglik során a Csa-Li csapatában sérülés történt a 2.szettben, viszont, – ahogy azt Palotai Zoltán versenyigazgatótól megtudtuk, – az NLG csapata “nem fogadta el” az ilyenkor szokásos, ölükbe hullott ajándék-győzelmet, hanem azt kérték, hogy a sérült játékos gyógyulását követően újra lejátsszák mindhárom (két szingli+páros) meccset! Sportszerűségből jelest érdemelt Bilics László, az NLG csapatvezetője, Ő lett volna egyébként a szerencsés nyertes a szingli során!
Ez (is) szép ebben a tenisz csapatbajnokságban, hogy mindenki sportszerűen játszik, nincsenek viták, a többség próbál alkalmazkodni a többiekhez-a Fair play szellemében!

Folytatás ma, vagyis július 22-én, pénteken este, a Savaria Tenisz-Centrumban!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!