Komoly tétje volt a legutóbbi hétvégén megrendezett megmérettetésnek a Szombathelyi Sportiskola úszójának, Kalmár Alíznak. A tehetséges ifjú versenyző tavasszal felnőtt országos bajnoki címet szerzett Debrecenben és nem sokkal maradt le a hazai rendezésű világbajnokságról sem. Az érettségi vizsgáit követően pedig a nyár végi Európa-bajnokságot vette célkeresztbe.

Ehhez viszont kiváló eredményekre volt szüksége a soproni erőpróbán. A Lővér uszodában rendezték meg ugyanis a Modern Városok Kupáját, ahol az ország legjobb úszói tették tiszteletüket. A szombathelyi színeket három fős delegáció képviselte: Horváth Emma Sára, Kalmár Laura és Kalmár Alíz összesen 13 számban indultak, ebből 8 döntős úszás jött össze.

Ráadásul érmek tekintetében is jól állt a vasi különítmény. A legsikeresebb és legeredményesebb – a vártnak megfelelően – Kalmár Alíz volt, aki 50 méteres mellúszásban aranyérmet szerzett, 100 méteren pedig a második helyen ért célba. Horváth Emma Sára is dobogóra állhatott, ő nagy hajrázást követően az 50 méteres hátúszásben végzett a harmadik helyen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!