A keddi sporteseményen Halász Bence és Pars Krisztián sem lépett dobókörbe, pihentek, mivel EB-részvételüket már bebiztosították és nem akarták, hogy más hazai versenyző elől elvegyék esetleg a kijutás lehetőségét. Ez volt ugyanis az utolsó esély, hogy rajtuk és Rába Dánielen kívül más is elérje az EB-szintet.

Ugyan fix volt a helye az Eb-n Gyurátz Rékának és Rába Dánielnek is, de csatasorba álltak mindketten, hogy magabiztosan tarthassák meg helyüket. Varga Donát is lehetőséget kapott az előrelépésre, illetve Veszprémből is vártak versenytársakat. Érkeztek gerelyhajítók is, illetve ez az emléktorna volt a férfi és női diszkoszvetők szuperliga versenye is.

Ezúttal is az egész napot Németh Pál emlékének ajánlották a Sugár úti sportcentrumban, ahol előbb Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke, majd dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely és térsége országgyűlési képviselője, végül Tóth Kálmán, Szombathely Megyei Jogú Város Sportbizottságának elnöke emlékezett Németh Pálra, aztán megkoszorúzták a 2009-ben elhunyt Németh Pál szobrát.

Az Emléknap történéseit Németh Zsolt mesteredzővel, a Szombathelyi Dobó SE vezetőedzőjével, a dobópápa fiával összegeztük, de az atlétikai világbajnokságról és az augusztusi Európa-bajnokságig hátralévő 3 hét feladatairól is beszélgettünk.

 

Az emléknap kalapácsvetés versenyszámának végén a VEDAC és a Dobó SE versenyzője alkotta duó, vagyis Pásztor Bence és Rajczi Bianka állhatott a dobogó tetejére.

Az Emléknap arra is alkalmat adott, hogy az elmúlt időszakban elért kiváló nemzetközi teljesítményeik elismeréseként Halász Bencét, Viszkeleti Villőt és Bodorkós-Horváth Katát, valamint Németh Zsoltot köszöntsék.

A XIV. Németh Pál Emléknap a dobópápáról szóló dokumentumfilm levetítésével és kellemes estebéddel zárult. Az emlékverseny eredményei ITT böngészhetők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!