A vasárnap délután megrendezett versenyszámok között szerepelt a bolondúszás, a víz alatti kézállás, a cápa birkózás és a Nemzeti vízi vágta is. Ez utóbbi versenyszám Szombathelyről indult el és ma már az ország több pontján is átvették és mindig a szurkoló közönség lelkes bíztatása mellett zajlik.

A Bolondúszásnál a versenyzőnek minél kreatívabban és minél szórakoztatóbban kellett imitálni az úszást. Minden ötletes megoldást a szakértő közönség nagy tapssal jutalmazott.

A víz alatti kézállás nagyon egyszerű volt és ezúttal a felnőttek is szívesen próbálták ki. Ebben a versenyszámban a legtovább megtartott kézállás produkció nyert.

A cápa birkózás szintén az ötletre és a kreativitásra épülő versenyszám volt, itt a legértékesebb pont a forgásért járt.

Versenyen kívül bemutatkozott az új játék, a nagy fehér cápa az őskrokodil ellen, amelyet a gyerekek nagy komolysággal, harcosan hajtották végre. A bemutató döntetlen eredményt hozott.

A végére maradt Varga Jenő legnagyobb sikerű vizes játéka, a Nemzeti vízi vágta. Itt két kategóriában, anya „paci” viszi gyermekét és apa „paci” viszi gyermekét versenyeztek a vállalkozó kedvű résztvevők. Az élménymedencében kellett a versenyzőknek 17 méteres pályán oda-vissza szaladni gyermekükkel a hátukon. Felharsant a gyermekek szájából a ,,gyia anya, gyia apa” bíztatás is. A férfiaknál nagyon szoros volt a beérkezés, jobb benyúlással ezúttal is – immár harmadik éve – Jakab József nyerte a versenyt kisfiával, Flóriánnal.

A lelkes szurkolás az önfeledt játékosság, a verseny szelleme segítette az anyukákat és az apukákat a jó helyezések elérésében, amelyben így a gyermekek is aktív szerepet játszottak a szülők hátán. Csodálatos látvány volt, amikor a gyermek és a szülő összeölelkezve örült a célba érkezés után.

A verseny végén különdíjazásban részesült a legeredményesebb lány és fiú versenyző. A lányoknál a legeredményesebb versenyző Ughy Alina, míg a fiúknál testvére, Ughy Barnabás lett.

A végig jó hangulatú versenyen nagyon sokan kipróbálták tudásukat, magukat és másokat is szórakoztatva. Varga Jenő a verseny végén megköszönte a gyerekeknek és a felnőtteknek is az aktív részvételt.

Eredmények:

Bolondúszás  

Gyermek

Lány: 1. Ughy Alina, 2. Kovács Diána, 3. Ádám Jázmin.

Fiú: 1. Naisz Ádám, 2. Jakab Flórián, 3. Szilágyi Ádám.

Serdülő

Lány: 1. Tóth Anita, 2. Györke Jázmin, 3. Györke Szófia.

Fiú: 1. Ughy Barnabás, 2. Filipovits Marcell, 3. Gellén Ádám.

Felnőtt

Nők: 1. Györke Andrea

Férfiak: 1. Jakab József, 2. Tóth Szabolcs, 3. Vidos Tamás.

Víz alatti kézállás

Gyermek

Lány: 1. Ughy Alina, Ádám Jázmin, 3. Döme Tícia.

Fiú: 1. Török Bendegúz, 2. Lakics Áron, 3. Kiss Dávid Levente.

Serdülő

Lány: 1. Szalók Csenge Virág, 2. Tóth Anita, 3. Györke Szófia.

Fiú: 1. Ughy Barnabás, 2. Tóth Attila, 3. Naisz Ádám.

Felnőtt

Nők: 1. Kendik Anita, 2. Ádám-Havasvölgyi Ágnes, 3. Györke Andrea.

Férfiak: 1. Koltay Róbert, 2. Kránitz Ferenc, 3. Gellén László.

Cápa birkózás

Gyermek

Lány: 1. Györke Szófia, 2. Ádám Jázmin, 3. Szántó Gréta.

Fiú: 1. Hende Noel, 2. Török Bendegúz, 3. Lakics Áron.

Serdülő

Lány: 1. Kovács Diána, 2. Ughy Alina, 3. Szalók Csenge Virág.

Fiú: 1. Ughy Barnabás, 2. Horváth Ármin, 3. Naisz Ádám.

Nemzeti Vízi Vágta

Anya gyermekével: 1. Kendik Anita-Koltay Zselyke, 2. Ádám-Havasvölgyi Ágnes-Ádám Jázmin, 3. Hende Gabriella-Hende Noel.

Apa gyermekével: 1. Jakab József-Jakab Flórián, 2. Keszei Miklós-Keszei Dominik, 3. Ádám László-Ádám Violetta.

A Tófürdőn megrendezett szabadidős programok ezen a hétvégén is folytatódnak, szombaton 50 méteres amatőr úszóverseny lesz, amely a megszokott időben 14 órakor kezdődik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!