A nyári felkészülés közepén jár a női élvonalban szereplő Haladás-Viktória FC együttese, amely Székely Tibor vezetőedző irányításával dolgozik a következő szezon kezdetére. A szakmai stáb nemcsak a tréningek menetrendjét állították össze, hanem a keretet is megerősítették. Nagy jövés-menés nem volt a nyári időszakban, ami kiegyensúlyozott teljesítmény záloga lehet.

Távozott Szombathelyről a magyar válogatottnál is számításba vett kapus, Bíró Barbara, aki a Ferencváros kötelékében folytatja pályafutását. Helyére a 24 éves Schildkraut Fruzsina érkezett, aki szintén a nemzeti együttesben bizonyíthat. Az ETO FC Győrből tette át székhelyét a 19 éves Kránicz Viktória, míg a Fradi mezét cserélte le a vasi együttesére a 25 éves válogatott középpályás, Nagypál Fatima.

Két tehetséges fiatal labdarúgó kötelezte el magát a szombathelyi klubhoz: a 20 éves Kis Anita legutóbb Soroksáron, míg Dobó-Nagy Boglárka a Puskás Akadémia színeiben játszott. A felkészülést több edzőmérkőzés is színesíti, az elsőt máris egy komoly ellenféllel vívta Székely Tibor csapata. A Sturm Graz elleni összecsapást kihagyta Szil Tünde, Balogh Henrietta és MArlo Sweatman is.

A rekkenő hőség dacára rendkívül színvonalas, sok helyzetet hozott az összecsapás. A Viktória együttese kapufáig jutott és Nagy Vanessza illetve Ana-Maria Vladulescu is komoly helyzetben rontott. Az osztrák alakulat két védelmi megingást kihasználva jutott előnyhöz, majd a szünet előtt sikerült megtoldani a különbséget. A szünetben a vendégek mestere többet cserélt is.

A második félidő elején pedig a grazi alakulat megszerezték a negyedik találatot, amely egyben a végeredmény is lett egyben. Az eredmény a mutatott játék alapján nem türközte hűen a látottakat. A folytatásban is keményen készül a szombathelyi gárda, amely edzőtáborozást követően Szlovéniában is pályára lép a Radomljéval szemben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!