Komoly előkészületek után még az égiek is megtisztelték a Vassurányban megvalósuló sportnapokat. Ezúttal már sokkal színesebb kínálat várta a környékről érkező érdeklődőket is és bizony mindenki megtalálta a kedvének való kikapcsolódási formát. Különböző sportágak bemutatója mellett exatlon és váltóversenyek is helyet kaptak a kínálatban.

Forrai Dániel, a község polgármestere elmondta, hogy mindenképpen közösségépítés volt az elsődleges célja a rendezvénynek, amely az évek során folyamatosan formálódott. Ennek megfelelően koncertek biztosították a szórakoztatást és a környékbeli települések számára külön standot is biztosítottak a szervezők a bemutatkozáshoz – utóbbi valóban informatív lehetőséget nyújtott.

Az egészségmegőrzés és a sportos életmód népszerűsítése pedig amúgy is kiemelten fontos a térség számára. Ennek megfelelően nagy érdeklődés övezte a FaluExatlon versenyt, amelyre négy csapat adta le nevezését. Különböző sportos feladatok, gyakorlatok színesítették a váltóversenyt, amelyeket a résztvevők és a nézők is nagy élvezettel fogadtak.

Nem hiányozhatott a programból a Falu Bikája és a Falu legerősebb asszonya megmérettetés sem, ahol a gyorsaság valamint az erő megfelelő aránya szükségeltetett a főszereplőknél. Ugyanakkor a szervezők gondoltak azokra is, akik még bizonytalanok voltak a sportágakat illetően. Itt bizonyára megtalálta mindenki a magának valót.

Snapszerverseny mellett a Szombathelyi Darts Club kötelékébe tartozó válogatott játékosok – Dobos Dávid és Kámán Lehel is – bemutatómérkőzést játszott. Az íjászat és sportlövészet – az airsoft egyesülettel kiegészülve – szintén sok embert vonzott. Külföldön nagy népszerűségnek örvend a rögbi, amelynek alapjait bárki elsajátíthatta a Soproni Sasok játékosainak köszönhetően.

A zumba, a jóga és a bemelegítő torna sem hiányozhatott a kínálatból. Vasárnap a Hungaroring adott otthont a Forma 1-es futam újabb állomásának, amelyet közösen nézhettek a sportbarátok a fedett sátrak által nyújtott kellemes hűvösben. Az esték pedig a különböző zenekaroknak, énekeseknek köszönhetően hatalmas bulival értek véget. Az ígéret szerint jövőre tovább bővül a paletta – amit nem fogunk mi sem kihagyni.

(Címlapképünk korábban egy korábbi sportnapokon készült)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!