Két 1–0-s győzelemmel lépett túl a Kisvárda Master Good a kazah Kajrat Almatin az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében, így készülhet (sőt, már el is utazott) az újabb forduló idegenbeli mérkőzésére, Moldéba.

„ Jól sikerül az eddigi két kupameccsünk, talán mondhatom, hogy személy szerint nekem is – fogalmazott a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Ötvös Bence, a kisvárdaiak 24 éves középpályása, akit lapunk mindkét, Kajrat elleni előző körös selejtezőn a mezőny legjobbjának látta. – Megtisztelő, ha engem választottak a meccsek emberének, természetesen minden fellépésemen arra törekszem, hogy ez így legyen, mert azzal is segítem a csapatot a jó eredmény elérésében.”

A Kajrat ellen szerzett kisvárdai gólok alkalmával igazolta, hogy a társak számíthatnak tőle váratlan megoldásokra. Mint ahogyan a DVSC elleni bajnoki idénynyitón is, amikor a második félidő elején kevéssel sarkazta a kapu mellé a labdát Driton Camaj beadását követően. A gólveszély tehát benne van a kisvárdai kulcsember játékában, a gól azonban jó ideje hiányzik.

Török László, a Kisvárda mestere: Tiszteljük a norvég csapat múltját, a bajnoki címeit, a jelenlegi pozícióját is. A Molde nyilván több nemzetközi tapasztalattal van felvértezve, mint mi, de minden mérkőzésre fel lehet készülni az ellenfélből, ahogyan azt mi is megtettük, úgyhogy tiszta a lelkiismeretünk. Úgy érezzük magunkat, mint egy videójátékban, amelyben a feladatok teljesítése után emelkedik a szint, és egyre nagyobb a kihívás, de szívesen megszoknánk ezt a tempót, és tudnánk kezelni a helyzetet, hogy közben bajnoki meccseket is játszanunk kell.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
19.00: Molde (norvég)–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A csütörtöki játéknap még egy NB I-ben szereplő magyar csapat lesz érdekelt: A Mol Fehérvár hazai pályán kezdi meg a Petrocub Hincesti elleni Európa-konferencialiga-selejtezőt a 3. fordulóban.

20.55: Mol Fehérvár FC–Petrocub Hincesti (moldovai) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!