Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a teljes vasi labdarúgó mezőny számára megkezdődik a hétvégén a szezon, a legnagyobb reflektorfény pedig azokra a csapatokra irányul, akik a Magyar Kupában mérettethetik meg magukat. 

Idén 5 vasi klub is ott lesz a Magyar Kupa 1. fordulójában, de vajon mik lehetnek az esélyeink? 

A Király SE ugyan edzőmérkőzések keretein belül már találkozott a Practical VLC Veszprém csapatával, de a harmadosztályú gárda a két meccs eredményének ismeretében sem mehet majd biztosa a szombathelyiekkel szemben, akiket egyáltalán nem írnák le a párharc végkimenetelét illetően. A Király ugyanis alaposan beerősítette, mélyítette a keretét a nyári pihenő alatt, így Hegyi László együttese a megyei I. osztályban is az egyik, ha nem a legnagyobb aranyesélyesként vághat majd neki a szezonnak. Az egyesülettől köztudottan nem áll távol az NB III-as szereplés gondolata, így mindenképpen hasznos lesz számukra ez a ma esti (19 órakor kezdődő) kupacsata, hogy felmérjék, hol tartanak egy harmadosztályú klubhoz képest.

Izgalmasnak ígérkezik a megyei I. osztályba frissen feljutó Söpte vasárnap 16.30-kor kezdődő derbije, hisz ők velük azonos szinten szereplő ellenfelet kaptak, nevezetesen a Veszprém megyei élvonalból érkező Devecsert. A söpteiek hétvégi főpróbája pedig nem is sikerült rosszul.

Ha nem alakult volna át szinte teljesen a bajnoki címvédő sárváriak kerete a nyár során, akkor most biztosan esélyesként tekintenénk rájuk a Komárom-Esztergom megyéből érkező, és ott az első osztályban szereplő Nyergesújfalu ellen, ám a történtek fényében nehéz állást foglalnunk előzetesen. Mindenesetre a sárváriakat sem írnánk le a találkozó előtt, sokat számíthat majd a hazai pálya előnye.

A Rábapatyra is ebből a megyéből érkező ellenfél vár, annyi különbséggel, hogy a Komáromi VSE az NB III-ban szerepel, így előzetesen talán a rábapatyiak továbbjutására fogadnánk a legkisebb összegben, de ez nem jelenti azt, hogy ne szurkolnánk a felkészülés alatt remekül teljesítő vasiaknak.

Érdekes szereplői lesznek a Magyar Kupa küzdelmeinek a horvátnádaljaiak (Tutitextil-Körmend VSE), akik szintén harmadosztályú ellenfelet kaptak a sorsoláson, ők a Zsámbéki SK-val nézhetnek majd farkasszemet, akik Pest megyéből érkeznek. A nádaljai klub ugyan megnyerte a Vas Megyei II. osztály déli csoportját, ám a feljutás jogával nem éltek, így ismét a másodosztályban kezdik majd meg a pontvadászatot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!