Egy renkdívül hosszú alapozás és felkészülés után megterhelő utazás végén léphetett a rajtkőre a vasi különítmény. Debrecen ad otthont az utolsó idei korosztályos Országos Úszó Bajnokságnak. Mint ismert a felnőttek mezőnyében Kalmár Alíz szerzett aranyérmet még tavasszal. Azóta pedig valamennyi korosztály szép eredményeket ért el a honi erőpróbákon.

A serdülők számára kiírt korosztályos OB-n állt rajtkőre a Szombathelyi Sportiskola hat versenyzője. A vasi színeket Horváth Emma Sára, Varga Lívia, Bercse Bence, Molnár Márk, Papp Kristóf, és Svélecz Benjamin képviselik. Közülük Papp Kristóf egy rendkívül szép eredménnyel jelentkezett a hajdúsági sportrendezvényen. A tehetséges ifjú sportoló az 50 méteres gyorsúszásban remekelt.

Már a délelőtti selejtezőn alaposan bekezdett és negyedik legjobb időeredménnyel biztosította helyét a kora esti döntő futamra. A fináléban sem volt panasz a teljesítményére, hiszen sokáig a dobogós helyekért volt nagy versenyben. Végül a hajrában a hatodik – pontszerző – helyen ért célba 24.80-as időeredménnyel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!