A hazai pályán, a Csákvár ellen elért 1-1-es döntetlent követően vasárnap már a második fordulóban kellett bizonyítania a Szombathelyi Haladásnak. Ezúttal egy hosszú út és egy nehez ellenfél várt a vasi alakulatra. A Nyíregyháza – hasonlóan zöld-fehér riválisához – szeretné megcélozni a feljutást, ennek megfelelően mindkét gárda a támadójátékra helyezte a hangsúlyt.

Hiába azonban a fogadkozás, nagyon nehezen lendültek játékba a csapatok. Jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a játékosok, majd szép lassan a nyírségi gárda ragadta magához a kezdeményezést. A szombathelyiek védelme jól zárt, így a házigazda csak meddő mezőnyfölényre tudta váltani labdatartási előnyét. Talán már a pályán lévő játékosok is elhitték, hogy 0-0 lesz a szünetben, azonban jött a csattanó.

Az utolsó másodpercekben egy lassan kibontakozó vendégtámadás futott a jobb szélen, a beadást követően Molnár vette át a játékszert, egy igazítás után pedig a hosszú sarokba lőtt. Még a lelátón is megfagyott a levegő, a Spari játékosok sem tértek magukhoz az első sokkból. Aztán a második félidőben nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, a támadások számában is meglátszott.

Az idő haladtával egyre több és egyre nagyobb helyzetekig jutott a nyírségi csapat. Gresó, Gengeliczki és Adamcsek is veszélyeztetett, többször bravúrral védett Verpecz is. A 75. percben Csató pedig a gólvonalról vágott ki egy labdát. A hátralévő időt már kivédekezte a Haladás, amely így négy bajnoki ponttal áll a tabellán és veretlenül várhatja a folytatást.

Nyíregyháza Spartacus Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

Haladás: Verpecz I. – Simut L., Csató M., Németh M., Bonsjak P. – Hursán Gy., Csernik K., Molnár R., Sipos Z. (Derekas Z.) – Borvető Á., Doktorics Á. (Horváth R.)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Molnár R. (45+1′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!