Az elmúlt hetek során egymást érték a versenyek a sportíjászok számára, akiknek hazai és nemzetközi mezőnyben is rendeztek erőpróbákat. A Haladás VSE íjász szakosztálya több sportolóját is delegálta ezekre a megmérettetésekre, akik szép eredményekkel tértek haza. A birminghami világjátékokon pedig csak a legjobbak ragadtak íjat és nyilat.

A tengerentúli versenyen vett részt a zöld-fehér klub kötelékébe tartozó Molnár József, aki 3D-kategóriában világ- és Európa-bajnokként valamint világcsúcstartóként érkezett az Egyesült Államokba. A hosszú út és az időjárás alaposan megnehezítette a vasi sportoló dolgát, de remekül helyt állt. A világ 12 legjobb íjásza között az előkelő 9. helyet csípte meg.

A honi terep viadalokon szintén remekeltek a Haladás sportolói. Néhány hét leforgása alatt lezárult a három állomásos Grand Prix-sorozat, amelynek utolsó két versenyét Ajkán valamint Pusztavacson bonyolították le. Előbbi kiváló felkészülést, ráhangolódást nyújtott Molnár József számára, aki a megmérettetést követően indult a világjátékokra.

A szombathelyi egyesület kötelékébe tartozó versenyzők összesen hétszer állhattak a dobogóra, amely a közelgő erőpróbák előtt bíztató eredménynek mondható. Főleg Donázy Imola teljesítménye emelkedik ki a mezőnyből, aki mindkét Grand Prix-n, kategóriájában a legjobb lett.

Eredmények – Pusztavacs:
Donázy Imola – HU – I. hely
Kukorelli Edit – TR-RB – II. hely
Tomsics Balázs – TR-RB – III. hely

Eredmények – Ajka:
Molnár József – BB – I. hely
Donázy Imola – HU – I. hely
Kukorelli Edit – TR-RB – II. hely
Tomsics Balázs – TR-RB – II. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!