A nyári időszakban több szakosztály is megérdemelt pihenőjét tölti, ezzel szemben akadnak olyan sportágak, ahol még ilyenkor is a legjobb tudás szerint kell teljesíteni. Nincs ezzel másként a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola sakk szakosztálya sem, ahol szinte valamennyi hétvégén komoly erőpróba várt a fiatalokra, akik Pergel László és Csonka Attila irányításával készülnek.

Az elmúlt napok során hazai és nemzetközi erőpróba várt a vasi együttesre, ahol nemcsak a versenyzés öröme, hanem fejlődés lehetősége is motiválta a fiatalokat. Először Mosonmagyaróváron ültek táblához a gyerekek, akikre nagyon nehéz pillanatok vártak. Sokszor egyelen lépés elegendőnek bizonyult, hogy egy megnyert mérkőzést elveszítsen a játékos, így nagy koncentrációra volt szükség.

Nem volt másként ez Ausztriában sem, ahol nagyon jól felkészített, nemzetközi mezőny várt a szombathelyi sakkozókra. A kiváló szervezésű és színvonalas erőpróbákon pontszerző helyek mellett érmet is nyertek a vasi versenyzők, akik az elért eredményekre bátran építhetnek a következő időszakban is. A vasi színeket Bárdics Markó, Bolla Zsófia, Balogh Gerda, Pergel Bence és Jókai Bence képviselték.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!