A legutóbbi hétvégén két találkozót is játszott a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. A szombathelyiek mint ismert, bajnoki és kupagyőzelemmel zárta a legutóbbi évadot és a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc között fejezte be a küzdelmeket. Ezt a teljesítményt szeretné megismételni – esetleg megfejelni – Juanra Calvo alakulata, amely július közepe óta keményen dolgozik.

Több felkészülési mérkőzés és napi két tréning szerepelt a kínálatban, az utolsó barátságos találkozót pedig komoly riválissal vívták a zöld-fehér játékosok. A BL-tapasztalatokkal rendelkező lengyel Rekord Bielsko-Biala gárdájával pénteken és szombaton is összecsaptak Dróth Zoltánék, amely során a játékelemek begyakorlására helyezték a hangsúlyt.

Pénteken egy rendkívül izgalmas találkozót vívtak a főszereplők. Nagyon jól védekeztek a csapatok, így kevés igazán veszélyes gólhelyzetet jegyeztek mindkét kapu előtt. A 3-3-ra végződött összecsapáson Fehér Dániel, Henrique Diniz és Dróth Zoltán talált a lengyel ellenfél hálójába. Szombaton pedig a kora délutáni órákban ismét pályára léptek a csapatok.

Ezúttal már valamennyi játékos lehetőséget kapott és új szerepkörökkel, taktikai elemekkel próbálkoztak az együttesek. A lengyel gárda a kapu előtti határozottságának eredményeként az első félidőben megszerzett előnyét jól őrizte meg és 8-4-re legyőzte a magyar bajnokot. A derbin Szalmás, Henrique Diniz, Hajmási és Vas jegyezte a hazai gólokat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!