A Szombathelyi Haladás edzőmeccsen fogadta az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő FC Sharjan gárdáját. Az FC Sharjah az Egyesült Arab Emírségek egy legsikeresebb csapata, hatszoros bajnok, nyolcszoros kupagyőztes – a tavalyi szezont ezüstéremmel zárta. Ausztriai edzőtáborából ruccant át Szombathelyre. A vendégeknél pályára lépett a korábbi Everton- és Sahtar Donyeck-futballista, a 14-szeres brazil válogatott Bernard Anicio Vinicius is. A meccset zárt kapuk mögött rendezték.

Szombathelyi Haladás–FC Sharjah 1-5 (1-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapuk mögött, felkészülési mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Pálfi – Nyíri, Bolla, Devecseri, Tarján – Horváth R., Tóth M., Derekas, Nagy R. – Bartusz, Lencse. Csereként pályára lépett: Taipi, Doktorics, Sipos. Edző: Németh Szabolcs.

Gólszerzők: Lencse (26. – 11-esből), ill. Malango (43.), Pereira (48., 63.), Fernandes (72.), Camara (83.).

Németh Szabolcs vezetőedzőtől megtudtuk, az edzőmeccsen az elmúlt két bajnokin kevesebb lehetőséget kapó, pályára nem lépő, illetve sérülésből felépült futballisták bizonyíthattak. Ennek megfelelően a vasárnap Nyíregyháza ellen idegenben 1-0-s győzelmet arató Haladásból a komplett kezdő tizenegy kihagyta az összecsapást.

A meccsről közösségi oldalunkon élő eredménykövetést láthattak.

A haladas.hu tudósításából kiderül, hogy erős tempóban kezdtek a felek, és később sem lassítottak, sok párharc tarkította a csatát. Bár többet volt a labda a vendégeknél, mégis a szervezett, motivált Haladás szerzett vezetést: Lencse harcol ki 11-est, majd a léc alá vágta a labdát, 1-0. Ezután rákapcsoltak a vendégek, a nyomás góllá érett, a félidő hajrájában egy szöglet után fejjel egyenlítettek, 1-1.

Fordulás után rögtön megszerezte a vezetést az arab alakulat, ismét szöglet, ismét egy fejes után került a hazai kapuba a labda, 1-2. Ezt követően a Haladás is beleerősített, de a vendégcsapat hatékonyabb volt kapu előtt, növelte az előnyét egy szép egyéni alakítás után, 1-3. A negyedik Sharjan-gólnál a teljes hazai védelemet kicselezték – ekkor már komoly fölényben játszott a vendéggárda, 1-4. A hajrában még egy kontrát is gólra váltott az arab együttes, ezzel kialakítva a végeredményt, 1-5.

A Haladás vasárnap bajnoki meccsen szerepel a Rohonci úton, a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában az ETO FC Győr lesz az ellenfél.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!