A rendezvényre Szombathely Megyei Jogú Város küldöttsége kapott meghívót. A vasi megyeszékhely egyébként 1974 óta állandó résztvevője a versenyeknek, két alkalommal házigazdaként is fogadta a világ különböző tájairól érkező diáksportolókat. 

A játékokat 2022-ben 7 sportágban, 12-15 éves korú (2007–2009-ben született) sportolók számára rendezik. Szombathely Megyei Jogú Város 3 sportágban, 16 sportolóval képviselteti magát. Az utazást a Sport és Ifjúsági Iroda szervezte – tudtuk meg Havasi Attilától, az iroda diáksport ügyintézőjétől. 

A delegáció sportoló tagjai között 8 lány labdarúgó, 4 úszó és 4 atléta kapott helyet. Őket mindhárom sportágban 1-1 edző, valamint a küldöttség sportszakmai vezetője és a város hivatalos képviselője, illetve egy tolmács kíséri.

A labdarúgók az Illés Akadémia sportolói, az atléták és az úszók a Szombathelyi Sportiskola versenyzői.

A delegációt Tóth Kálmán a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke vezeti, a küldöttség tagja Havasi Attila, a Sport és Ifjúsági Iroda munkatársa, a delegáció sportszakmai vezetője, Németh Adrienn tolmács, Horváth Loretta atléta edző és a diáksportolók: Kovács Viktória, Béry Bálint, Standi Bence Máté, Németh Flórián Róbert atléták, Tejes Péter úszó edző, Bercse Bence, Horváth Emma Sára, Péter Petra, Pozsonyi Koppány úszók, Tóth Alexandra labdarúgó edző, valamint Alasz Hanna, Ceglédy Boglárka, Csombor Luca, Hajdú Panna, Harmath Ramira, Sági Fruzsina, Simon Enikő és Spilenberg Maja labdarúgók.

A küldöttség csütörtökön 8 órakor a Batthyány térről indult a bécsi repülőtérre és még ma délután 17 órakor meg is érkezik Birminghamba, majd autóbusszal folytatják az utat Coventrybe, a játékok helyszínére.

A versenyekkel kapcsolatos információk a rendezvény honlapján érhetők el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!