Hangya Szilveszter, a MOL Fehérvár válogatott labdarúgója szerint együttese megérdemelten jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének a harmadik fordulójából, amelyben kettős győzelemmel búcsúztatta a moldovai Petrocub Hincestit.

    A fehérváriak a párharc első felvonásán 5-0-ra győztek otthon, majd a csütörtöki visszavágón 2-1-re bizonyultak jobbnak. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető Hangya – aki mindkét találkozót végigjátszotta – a Kossuth Rádiónak kiemelte: szerinte minden nemzetközi kupamérkőzés komoly mérce és erőpróba, függetlenül attól, hogy éppen milyen nemzetiségű ellenféllel mérkőznek meg. Hozzátette: az otthon szerzett nagy előny azért némi nyugalmat adott számukra az idegenbeli folytatásra.
“Jól játszottunk a visszavágón, és az első felvonáshoz hasonlóan kézben tartottuk a második találkozót is. Megérdemelten jutottunk a playoffba” – mondta.
A Fehérvár a selejtező negyedik, utolsó fordulójában az 1. FC Kölnnel találkozik, a párharc első felvonását jövő csütörtökön Németországban, a visszavágót pedig egy héttel később Székesfehérváron rendezik. A győztes a csoportkörben játszhat majd ősszel.
A fehérvári alakulatra azonban vasárnap még rangadó vár az OTP Bank Ligában, ahol a címvédő Ferencváros vendége lesz.
“Szeretnénk jó eredményt elérni, hiszen a bajnokságban minél előrébb akarunk végezni” – mondta Hangya. “Ehhez pedig az olyan nagy csapatokkal szemben is pontokat kell gyűjtenünk, mint a Ferencváros. Emellett pedig pozitív érzésekkel akarunk hangolódni a Köln elleni, csütörtöki mérkőzésre.”
A szélső hangsúlyozta, hogy egyelőre az FTC-vel foglalkoznak, arra a mérkőzésre készülnek, mert az legalább annyira fontos számukra, mint a Köln elleni összecsapás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!