Haladás-Viktória FC–Kelen SC 2-0 (1-0)

Haladás Sportkomplexum, 80 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács F.

Haladás-Viktória: Schildkraut – Németh A., Horti, Balogh, Gődér – Németh A., Urbán, Kis (Kiss-Lantos, 46.), Kovács V. (Csejtei, 75.) – Feketevízi (Nagypál, 58.), Varró (Németh M., 84.), Vladulescu. Edző: Székely Tibor.

Kelen SC: Bokros – Terhes, Ónodi, Bederna Be., Bernhardt – Végh (Berencsi, 89.), Ambach (Fogl, 78.), Ramor, Bernhardt Ba. – Ács, Angyal (Ferbert, 62.). Edző: Kun István.

A vasiaknál Nagy Vanessza, Szil, Sweatman, Koprena sérülés miatt nem léphetett pályára, míg Baccaro játékengedélye még nem érkezett meg. Már az első támadásból vezetést szerzett a Haladás-Viktória. Bal oldali beadás után Urbán lövését Bokros védte, a kipattanót Németh Adél a hálóba vágta, 1-0.

 

Fölényben futballozott a szombathelyi csapat, uralta a meccset. A vendégek szinte át sem lépték a félpályát. Aztán elég volt egy pillanatnyi kihagyás, de Végh hiába robogott egyedül a kapura, a jobb sarok mellé tekert. Ezt leszámítva jobbára egykapuzott vasi gárda, ám kihagyta helyzeteit, a Kelen szórványos kontrákkal próbálkozott.

Szünet után a csereként beállt Kiss-Lantos ugrott ki, de a jobb kapufát találta el. Aztán Vladulescu szép egyéni akció végén lőtt, de Bokros kapu fölé ütötte a labdát. A 69. percben Vladulescu a bal oldalon két pazar csel után kilőtte a jobb sarkot, 2-0. A másik oldalon Ambach trafálta telibe balról a jobb kapufát. Majd Vladulescu jobb oldali beadása után Csejtei emelt nagy helyzetből a kapu fölé.

A jó kezdés után a Haladás-Viktória augusztus 19-én folytatja a bajnokságot, pénteken az ETO FC Győr látogat Szombatheéyre. Addig is, aki nem lehetett jelen a Rohonci úton, nálunk újra megnézheti a kelen SC elleni bajnokit. 

NŐI NB I, 1. FORDULÓ
Haladás Viktória–Kelen SC 2–0 (Németh A. 2., Vladuescu 69.)
Mol Fehérvár–Szekszárd 3–2 (Szehofner V. 35., Székely Zs. 48., Pécsi D. 54., ill. Prigli 6., Terestyényi 72. – öngól)
Puskás Akadémia–MTK 0–2 (Vachter 38., Bokor Adrienn 71. – öngól)
KORÁBBAN
ETO FC Győr–Újpest 9–0 (Himics 3., 34., Cameron 37., 39., 59., Siklér 42., Herczeg A. 45., Vida 75., Németh L. 79.)
Ferencváros–Szent Mihály 7–0 (Nagy Viktória 2., Szabó V. 14., Vágó F. 17., Csigi 22., 26. – mindkettőt 11-esből, Bradics 45., Fishley 87.)

A TOVÁBBI PROGRAM
Vasárnap
17.30: Astra HFC–Diósgyőri VTK

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!