A Vas Megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságokban is megkezdődik a pontvadászat a hétvégén, mi pedig ezen felbuzdulva megmutatjuk a két csoportban szereplő csapatokat, valamint az első forduló párosításait is. 

Az északi régióban 15 együttes vesz részt a 2022/23-as kiírásban, 30 játéknapot rendeznek majd. 

  1. Alsóújlak SC
  2. Boba SE
  3. Bozsoki SE
  4. CONOIL Mersevát SE
  5. Elektormol Spari FC
  6. Gencsapáti KSE
  7. Gérce-Vásárosmiske KSE
  8. Kemenesalja FC
  9. Kemenesmagasi FC
  10. Pecöl SE
  11. SCHOTT Lukácsháza SE
  12. Sé Honvéd SE
  13. Szeleste-Pósfa SE
  14. Újperinti SE
  15. Uraiújfalu SE

Az első osztályból kieső Lukácsháza biztosan szeretne minél előbb visszakerülni a legfelső megyei vonalba, de a fiatalokkal teletűzdelt Uraiújfalu is szövögethet komoly terveket. A Bozsok és az Alsóújlak az előző kiírásban sokáig harcban állt a dobogóért is, előbbi be is futott a 3. helyre, most pedig mindkét előttük végző gárda felkerült, így akár az aranyéremről is álmodozhat a tavalyi bronzérmes. Érdemes lesz még odafigyelni a harmadosztályt fölényesen megnyerő Kemenesmagasi csapatára is, de a vasi kupában 22 gólig jutó Gérce is a tabella elejét célozhatja meg.

A déli régióban eggyel kevesebb, tehát 14 egyesület csapata vesz majd részt a pontvadászatban, ahol 26 játéknapot rendeznek. 

  1. Bajánsenye SE
  2. Csákánydoroszlói KSE
  3. Egyházasrádóci SE
  4. Gyöngyöshermány-Sz. SE
  5. Horváth Ranch Kft. Nádasd
  6. Őriszentpéter SE
  7. Petőfi SE Vasszécseny
  8. Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK
  9. Rábatótfalui SE
  10. Rum KSC
  11. Szentpéterfai SE
  12. Tanakajd TC
  13. Telekes MEDOSZ SE
  14. Tutitextil-Körmend VSE

Nehéz megjósolni, hogy melyik együttesek lehetnek harcban idén a dobogós helyekért. Az szinte borítékolható, hogy az előző szezon bajnoka, a horváthnádaljai együttes ismét ott lesz az élmezőnyben, de a Csákánydoroszló és a Nádasd is régóta tagja az élbolynak a másodosztályban. Első látásra ez a 3 együttes lehet a legfőbb esélyes az érmekre, de az első osztályból csatlakozó, fiatal keretre építő Egyházasrádóc, valamint a Tanakajd is okozhat meglepetést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!