A Vas Megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságokban is megkezdődik a pontvadászat a hétvégén, mi pedig ezen felbuzdulva megmutatjuk a két csoportban szereplő csapatokat, valamint az első forduló párosításait is. 

Az északi régióban 15 együttes vesz részt a 2022/23-as kiírásban, 30 játéknapot rendeznek majd. 

 1. Alsóújlak SC
 2. Boba SE
 3. Bozsoki SE
 4. CONOIL Mersevát SE
 5. Elektormol Spari FC
 6. Gencsapáti KSE
 7. Gérce-Vásárosmiske KSE
 8. Kemenesalja FC
 9. Kemenesmagasi FC
 10. Pecöl SE
 11. SCHOTT Lukácsháza SE
 12. Sé Honvéd SE
 13. Szeleste-Pósfa SE
 14. Újperinti SE
 15. Uraiújfalu SE

Az első osztályból kieső Lukácsháza biztosan szeretne minél előbb visszakerülni a legfelső megyei vonalba, de a fiatalokkal teletűzdelt Uraiújfalu is szövögethet komoly terveket. A Bozsok és az Alsóújlak az előző kiírásban sokáig harcban állt a dobogóért is, előbbi be is futott a 3. helyre, most pedig mindkét előttük végző gárda felkerült, így akár az aranyéremről is álmodozhat a tavalyi bronzérmes. Érdemes lesz még odafigyelni a harmadosztályt fölényesen megnyerő Kemenesmagasi csapatára is, de a vasi kupában 22 gólig jutó Gérce is a tabella elejét célozhatja meg.

A déli régióban eggyel kevesebb, tehát 14 egyesület csapata vesz majd részt a pontvadászatban, ahol 26 játéknapot rendeznek. 

 1. Bajánsenye SE
 2. Csákánydoroszlói KSE
 3. Egyházasrádóci SE
 4. Gyöngyöshermány-Sz. SE
 5. Horváth Ranch Kft. Nádasd
 6. Őriszentpéter SE
 7. Petőfi SE Vasszécseny
 8. Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK
 9. Rábatótfalui SE
 10. Rum KSC
 11. Szentpéterfai SE
 12. Tanakajd TC
 13. Telekes MEDOSZ SE
 14. Tutitextil-Körmend VSE

Nehéz megjósolni, hogy melyik együttesek lehetnek harcban idén a dobogós helyekért. Az szinte borítékolható, hogy az előző szezon bajnoka, a horváthnádaljai együttes ismét ott lesz az élmezőnyben, de a Csákánydoroszló és a Nádasd is régóta tagja az élbolynak a másodosztályban. Első látásra ez a 3 együttes lehet a legfőbb esélyes az érmekre, de az első osztályból csatlakozó, fiatal keretre építő Egyházasrádóc, valamint a Tanakajd is okozhat meglepetést.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!