A szombathelyi, majd a gógánfai darts liga-fordulót követően vasárnap ismét a vasi megyeszékhelyen találkoztak a sportág jeles képviselői. A Haladás Sportkomplexum adott otthont a hagyományosGoldfisch Darts Open versenysorozatnak, amely már az ötödik fordulóhoz ért. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját szervezésű tornája gyorsan nagy népszerűségre tett szert.

Egyrészt a versenyzési lehetőségek számát volt hivatott, ugyanakkor fontos szempont volt az is, hogy új, rejtett tehetséges is próbára tegyék tudásukat. Több – jelenleg is aktív, igazolt – játékos is ezen a nyílt versenysorozaton bontogatta szárnyait. Ezúttal közel negyven fő érkezett a rendezvényre, amely kifejezetten jó részvételi arányt jelentett.

Ennek megfelelően 5 darab 5 fős valamint 3 darab 4 fős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, melyekből hárman juthattak tovább. Az egyenes kieséses szakaszban gyorsan szembekerült Dobos Dávid és Ágoston Károly. Összecsapásukat előbbi nyerte és már ekkor érződött, hogy jó formában van az SZDCSE játékosa. Az elődöntőben pedig már csak a legjobbaknak kellett ismét tábla elé állni.

Takács Zoltán ezúttal legyőzte Kámán Lehelt, aki viszont a harmadik hely mellett a legmagasabb kiszállóért járó különdíjjal vigasztalhatta magát. A verseny során 148 pontról fejezett be egy leget. A másik ágon Dobos Dávid esélyt sem hagyott Talabér Dánielnek. A finálé viszont Takácsnak sikerült jobban, riválisa ugyanis nem boldogult a kiszállóival. A játéknap győztese sikerének köszönhetően fellépett az összesített ranglista második helyére.

Goldfisch Darts Open – 5. forduló

1. Takács Zoltán
2. Dobos Dávid
3-3. Kámán Lehel és Talabér Dániel

Összetett pontverseny:
1. Dobos Dávid – 112 pont
2. Takács Zoltán – 96 pont
3. Kámán Lehel – 92 pont
4. Ágoston Károly – 76 pont
5. Kovács Zsolt – 60 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!