A rekkenő hőség ellenére szép számmal érkeztek versenyzők a Haladás Sportkomplexumban megrendezett Magyar Darts Liga fordulón. A regionális versenysorozat Gógánfa és Körmend után érkezett ismét a vasi megyeszékhelyre, amely augusztus első hétvégén az első felvonást jelentette. A sors és a versenynaptár szeszélye miatt három egymást követő napon szálltak a nyilak.

A szombati gógánfai erőpróba valamint a vasárnapi Nylít bajnoki forduló előtt pénteken a 7. fordulót bonyolították le a Magyar Darts Liga Nyugat-dunántúli sorozatban. Ezúttal 26 fő adta le nevezését és akadtak szép számmal más megyékből érkező versenyzők. A legtávolabbról Szalma Róbert érkezett, aki a Pécsi Darts Club színeit képviselte a verőfényes játéknapon.

A lebonyolítás sorrendje ezúttal sem változott: először a csoprotköröket bonyolították le, majd az egyenes kieséses szakaszra került sor. Már a legjobb 16 között nagyon nehéz mérkőzések vártak a versenyzőkre. Kámán Lehel legyőzte testvérét, míg Kovács Benjamin és Csóka Dániel is a vártnál talán korábban búcsúzott. A legjobb négy között aztán tovább fokozódtak az izgalmak.

A körmendi Takács Zoltán döntő leggel lépett túl a mostanában remeklő Dobos Dávidon. A másik ágon Kámán Lehel menetelt be a fináléba, ahol megyei riválisának még megszorítania sem sikerült a Szombathelyi Darts Club sportolóját. Ezzel tovább növelte előnyét a tapasztalt játékos, aki mögött alaposan összesűrűsödött a mezőny.

MDL Nyugat-Dunántúl régió
7. forduló

1. Kámán Lehel (SZDCSE)
2. Takács Zoltán (Körmend)
3-3. Dobos Dávid (SZDCSE) és Horváth Imre (SZDCSE)

Összetett ranglista:
1. Kámán Lehel (SZDCSE)
2. Csóka András (SZDCSE)
3. Takács Zoltán (Körmendi DCSKE)
4. Kovács Benjámin (SZDCSE)
5. Kámán Csongor (SZDCSE) és Torda Tibor(Szomszéd DSE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!